Find As You Type

Find as you type: Ik had er al wel eens over gehoord maar verstond toch niet goed wat het was.
De laatste tijd kreeg ik bovendien af en toe groen geselecteerde tekst in mozilla als ik begon te typen zonder dat mijn cursor in de adresbalk stond. Hoe dat juist kwam wist ik niet echt, want soms was het wel en soms dan weer niet. Ik vermoede echter wel dat dat de 'find as you type' was.

De muis van mijn schatteke (een draadloze Trust) heeft weer haar kuren en wil gewoon niet werken. Gevolg: alles met het keyboard doen. Op zich gebruik ik wel heel graag een keyboard, maar voor sommige dingen is het toch even zoeken.
Ik was dus opzoek naar de sneltoets om naar de volgende tab te gaan in Mozilla Firebird (Ctrl + PageDown of Ctrl + Tab).
Zo kwam ik er achter wat 'Find As You Type' juist is.
Als je een link wilt selecteren (om er bijvoorbeeld naar toe te gaan) kan je dit doen met je Tab-toets, of je kan 'Find As You Type' gebruiken. Hierbij typ je een ' (apostrof) terwijl je cursor 'in' de pagina staat (dus niet in de adresbalk ofzo). Daarna typ je de tekst van de link en wordt de eerste link met die tekst groen geselecteerd (en kan je op enter duwen om er naartoe te gaan).
Je kan 'Find As You Type' ook gebruiken om gewone tekst te selecteren. Om dit te doen typ je eerst een / (slash) in plaats van een apastrof.


Als je gedwongen wordt om zonder muis te surfen werkt dit ?cht razendsnel!
Weeral een goed punt voor Mozilla :-)

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed