Labyrinthe: het kaartspel

fotokeDoel van het spel: door het aanleggen van doolhofkaarten proberen de spelers voorwerpen met elkaar te verbinden. Wie een verbinding tot stand brengt mag de kaart nemen als deze uit het doolhof kan genomen worden. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten uit het doolhof heeft gehaald wint het spel. Wanneer je aan de beurt bent leg je ??n van je twee kaarten die je vast het aan een andere kaart van het doolhof. Er moet minstens ??n verbinding zijn tussen je kaart en de kaart waaraan je ze legt.
Indien er zo een verbinding ontstaat tussen een afbeelding op je aangelegde kaart en een kaart in het doolhof mag je de kaart uit het doolhof nemen.
Men moet elke beurt een kaart aan het doolhof toevoegen. Na deze buurt neemt men een kaart van de stapel. Elke speler heeft dus steeds twee kaarten in de hand.

Dit spel verloopt elke keer anders, doordat het doolhof steeds wijzigt. Een echte strategie heb je voor dit spel niet nodig. Je probeert zoveel mogelijk verbindingen te maken en kaartjes te nemen. Het spel kan alle kanten uitgaan.
Dit is een ontspannend spel, waarbij je niet veel bij moet nadenken, hoewel het met weinig spelers wel langdradig kan worden. Maar inventieve spelregels kunnen dit natuurlijk oplossen (bv Om ter eerste 10 kaarten verzamelen, ipv spelen tot de kaarten op zijn).
In vergelijking met de kaarten van het bordspel (dat al enkele jaren oud is) zijn de kaarten wel veel mooier, hoewel het natuurlijk kan zijn dat het bordspel ondertussen al vernieuwd is

Info:
2-6 spelers
7-99 jaar
website
(deze bespreking staat ook op het weblog van mijn schatteke)

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed