Serving up XHTML with the correct MIME type

Op deze webpagina vind je een uitleg over het juiste MIME type waarmee je XHTML nu juist moet aanbieden. Als je de officiële W3C Recommendation leest is het daar inderdaad niet erg duidelijk: je mag application/xhtml+xml gebruiken maar text/html mag ook.
Het probleem is echter dat sommige browsers (waaronder natuurlijk internet explorer) application/xhtml+xml niet ondersteunen. Waardoor je in deze browsers de pagina niet te zien krijgt maar je het download-venster voorgeschoteld krijgt.
Verder vind je op de pagina ook een php script dat je kan gebruiken om automatisch het mime-type te kiezen voor je pagina naar gelang of de browser die de aanvraag stuurt application/xhtml+xml ondersteund of niet. Er wordt ook rekening gehouden met de q-waardes.
Keystone Websites: Serving up XHTML with the correct MIME type

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed