Xiph.Org: home

Xiph.org logo Wanneer je je veel bezig houdt met muziek op de computer zou je zeker eens een kijkje moeten nemen op deze website. Het is een bundeling van verschillende nieuwe en open source protocols en software om muziek te coderen. Waarom zou je immers nog MP3 gebruiken terwijl er ondertussen betere compressietechnieken bestaan voor muziek? MP3 is immers al vrij oud (toch in de informatica wereld) en bovendien hangen er ook allerlei patenten aan vast.
Een goed alternatief voor MP3 is bijvoobeeld Ogg Vorbis. Het heeft een betere compressie en beter geluid. Vrijwel alle bekende mediaspelers (zoals onder andere Winamp Ondersteunen Ogg Vorbis.
Een andere interessante techniek is FLAC. Hiermee kan je muziek comprimeren zonder geluidsverlies. Je krijgt dan muziek van de zelfde kwaliteit als een wav maar wel 60% kleiner.
Xiph.Org: home

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed