RSS aggregators

Om RSS feeds te lezen heb je natuurlijk ook een goede RSS lezer nodig. Ik heb lange tijd gezocht naar het, volgens mij, beste programma om dit te doen.

Screenshot Een heel goed programma hiervoor is FeedDemon. Dit programma is echter niet gratis.
Momenteel gebruik ik RSS Bandit. Dit is een programma geschreven in .NET (C#) met een frisse GUI in de stijl van Office 2003. Je kan er je RSS Feeds makkelijk mee ordenen in mapjes. Het programma minimaliseert naar het systeemvak zodat het mooi uit de weg staat en laat een melding zien van nieuwe Items via de typische Windows XP popupjes (of hoe moet ik dat juist noemen die gele dingen die opspringen vanuit je systeemvak zoals bij meldingen van het systeem?)
Verder heeft het ook een ingebouwde browser. Dit is momenteel internet explorer maar er wordt overwogen om ook Gecko in te bouwen :-D
De nadelen dan:
- Er zitten nog vrij veel fouten in
- De parser voor de feeds is te nauwkeurig. De RSS feed moet ?cht 100% valid zijn, anders krijg je de feed niet te zien :(

Als je van FeedDemon houdt moet je dit programma zeker proberen!

Screenshot
Een andere goede RSS lezer is FeedReader. Dit programma werkt ongeveer op dezelfde manier als FeedDemon/RSS Bandit (en zovele anderen) maar is we eenvoudiger dan RSS Bandit. Het voordeel is dan weer dat het vrij stabiel is.

(Het originele item werd gepost als reactie op Feeddemon expired)

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed