Mijn favoriete FireFox extensions

Nu ik mijn lijstje met extensions eens heb opgekuist lijkt het mij nuttig om eens een overzichtje te geven van mijn favoriete extensions. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die pas aan de slag gaan met FireFox en door de bomen het bos niet zien als ze de lijst met beschikbare extensions zien. Extensions zijn trouwens een soort van plug-ins die extra functionaliteit toevoegen en van FireFox een nog beter programma maken. Mijn lijstje:

All-In-One Gestures
ScreenshotMouse gestures zijn een soort van tekeningen die je op je scherm maakt door je rechtermuisknop ingedrukt te houden, om zo veelgebruikte commando's uit te voeren (zoals een nieuwe tab openen of sluiten, vorige, volgenden,...). De eerste keer is het heel raar om het te gebruiken maar eens je het gewoon bent kan je niet meer zonder (en zal je in andere programma's geregeld ontdekken dat, dat programma geen mouse gestures heeft wanneer er weer een pop-up menutje verschijnt ;-))

Tabbrowser Extensions
Deze extension voegt nog veel meer functionaliteit toe aan het surfen met tabs. Zo kan het voorkomen dat websites nieuwe vensters openen, laat het de voortgang tijdens het laden van een pagina zien in de tab, kan je de volgorde van tabs veranderen door ze te versleuren,...

Screenshot
Link Toolbar
Meer en meer website gebruiken <link>-tags om de navigatie te vereenvoudigen. Zo kunnen er links worden gegeven naar de homepage, de sitemap, de syndication, alternatieve versies,...
Linktoolbar interpreteert deze links en laat ze in een toolbar zien zodat je heel makkelijk door de website kan navigeren.

Screenshot
SearchSideBar
Deze extension voegt een extra zijpaneel toe waarmee je heel gemakkelijk kan zoeken. Je typt in wat je wilt zoeken, selecteert alle zoekmachines waarmee je wilt zoeken en je krijgt een mooie lijst van alle resultaten, vanop alle zoekmachines die je selecteerde.
Als deze extension je bevalt moet je zeker ook MyCroft eens bekijken!

MyCroft
MyCroft is geen echte extension. Het zijn kleine plug-inetjes ('mycrofts') die mozilla vertellen hoe het moet zoeken op een bepaalde zoekmachine. Zo kan je zoekmachines toevoegen aan mozilla, die je dan in het zoekvak kan selecteren. Wanneer je de SearchSideBar gebruikt kan je via MyCroft hieraan ook nieuwe zoekmachines toevoegen.

Web Developer Toolbar
Deze extension is heel handig voor webontwikkelaars en heeft erg veel functies. Om er enkele te noemen: Via een menu kan je van een webpagina alle tabellen en divisions zien, omdat er een groene/rode rand rond wordt gezet. Dit is heel handig om de structuur van een webpagina te bestuderen.
Je kan de gegenereerde html code zien van javascript code (bijvoorbeeld via document.write), de http-header, inhoud van cookies,...

Language Menu
Deze extension voegt een menu toe waarmee je helemaal zelf kan instellen welke header voor de geaccepteerde talen er worden verstuurd, zodat je duidelijk kan maken aan de webservers dat je liefst een nederlandstalige versie van de pagina hebt als die er is.

Javascript Console Status
Wanneer er een javascript fout optreed in een webpagina toont deze extension een icoontje in de statusbalk. Wanneer je op het icoontje klikt wordt de Javascript Console geopend.

Venkman Javascript Debugger
Dit is echt een parel van een debugger voor Javascript

Chatzilla
Een leuke IRC client.

Comments

Avatar

vicky on 2004-02-11 20:44 reply

All-In-One Gestures is het

All-In-One Gestures is het enige echt nuttige vind ik. Das ook het enige dak gebruik.

Avatar

TeRanEX on 2004-02-12 00:41 reply

All-In-One Gestures zijn

All-In-One Gestures zijn inderdaad de meest onmisbare extension. Maar Tabbrowser Extensions vind ik toch ook vrij onmisbaar, maar hier heb je wel aardig wat tijd nodig om alles perfect in te stellen zoals je het wilt. Als je de expert settings gebruikt heeft deze extension echt heeeeel erg veel instellingen.

Avatar

Rafael on 2005-01-10 08:29 reply

Ik gebruik vooral de Web

Ik gebruik vooral de Web Developer Toolbar en ColorZilla (een piepklein tooltje om kleurinformatie op webpagina's zichtbaar te maken).

Comment Atom Feed