Mozilla Firebird wordt FireFox

logoZoals ik al eerder poste verscheen vandaag versie 0.8 van Mozilla Firebird. Op het einde van het tweede Screenshotlesuur keek in even vluchtig op de website van Mozilla en ja hoor hij stond erop: versie 0.8. Toen schrok ik even. Mozilla Firebird heette niet meer FireBird maar FireFox! FireFox... wat een naam :'-(. Maar eerst de goede punten :-)

ScreenshotOmdat ik Mozilla ondertussen toch al een tijdje gebruik en al vrij veel extensions heb uitgeprobeerd heb ik besloten om met deze installatie nog eens van nul te beginnen (extensions zijn een soort plug-ins voor mozilla die extra functionaliteit toevoegen). Extensions kan je momenteel immers nog niet verwijderen (tenzij manueel), dit is een van de punten die in versie 0.9 gestoken zullen worden.

Het eerste wat me opviel, nadat ik de gloednieuwe setup-wizard had doorlopen, was dat het programma vreselijk snel opstart. Ik had toen natuurlijk geen enkele extension ge?nstalleerd.

Toen ik mijn geliefde extensions opnieuw begon te installeren kreeg ik onmiddellijk de vernieuwde extension installer voorgeschoteld. Dit is een zeer verfrissende verbetering, die het installeren van extensions zeker overzichtelijker maakt.

ScreenshotEen ander onderdeel dat erg veel verbeterd is ten opzichte van versie 0.7 is de download manager. Alle downloads worden nu mooi in ??n venster weergeven en wanneer alle bestanden gedownloaded zijn krijg je er een melding van in de rechterbenedenhoek van je scherm.Screenshot

Ook de tooltips zijn aardig verbeterd: je krijgt nu bij links zowel de tekst ervan te zien, als het adres waarnaar ze verwijzen.

ScreenshotDe nieuwe naam vind ik nogal ongelukkig gekozen. Hij klinkt niet mooi en hij verbreekt het mooie duo dat je had met firebird en thunderbird. Als je deze namen naast elkaar zag wist je onmiddellijk dat ze bij elkaar hoorden, dat er een band was (hoewel het twee los van elkaar staande programma's zijn). Met FireFox is deze band verloren...
Ik had eigenlijk verwacht dat Thunderbird nu ook ThunderFox zou heten maar dat is dus niet het geval. Spijtig...

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed