Dagboek van een Hacker

CoverEen paar maanden geleden kreeg ik het boek 'Dagboek van een Hacker' van mijn Schatteke.
Het boek bestaat uit acht hoofdstukken die steeds over ??n hacker gaan, zonder referenties naar andere hoofdstukken.
Dit is wel leuk want op die manier kan je een hoofdstuk lezen en nadien het boek weer wegleggen om een hele tijd later een volgend hoofdstuk te lezen.
Het boek, geschreven door Dan Verton, sprak me al langer aan voor ik het kreeg omdat ik wel wat meer wilde weten over hackers. Ik was me er echter wel van bewust dat de verhalen in het boek mogelijk niet helemaal overeenkomen met de werkelijkheid. Het eerste hoofdstuk sterkten dit gevoel nog meer, want hier zitten toch wel enkele zaken in waarvan ik me afvraag of ze ook echt zo zijn...
De daaropvolgende hoofdstukken waren echter veel geloofdwaardiger.


Elk hoofdstuk vertelt het verhaal van een tienerhacker. Hoe de persoon is gekomen tot hacken, waarom hij/zij dit doet, hoe en waar,... Zo wil ieder verhaal een zo goed mogelijk beeld geven aan de lezer over de hacker.


Het boek leest zeer vlot, mede dankzij de relatief korte hoofdstukken die volledig losstaan.
Waar ik me af en toe wel aan ergerde was het overmatig gebruik van het zinnetje 'herinnerde hij/zij zich', maar dat kan aan de vertaling liggen ook natuurlijk.


Achteraan in het boek vind je nog een nawoord waarin Dan Verton verteld hoe hij aan het boek is begonnen en wat er zich tijdens die tijd in de wereld afspeelde (WTC etc...).
Mede hierdoor denk ik wel dat het boek vrij geloofdwaardig is. Verder vind je er ook nog een overzicht van gebeurtenissen uit de hackerswereld en een lijstje met websites, onder andere:
Genocide 2600 (hackersorganisatie uit hoofdstuk 1)
H.D.Moore (hoofdpersonage uit hoofdstuk 8)
Ik heb ook een pdf gevonden met het eerste hoofdstuk in het engels: "Genocide: From Columbine to Hacking"


Besluit:
Het is een zeer leuk boek om er af en toe eens als ontspanning een hoofdstuk uit te lezen. Het leest vlot en je moet er niet al te hard over nadenken.


Gegevens (nederlandstalige versie):
Auteur: Dan Verton
Uitgever: E-Com Publishing BV
ISBN: 90-7690-326-3
Bladzijdes: ong. 340


The_Hacker_Diaries.page en Easy Computing

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed