Hier zitten we dan... (vervolg)

Uiteindelijk zijn we dus maar bij de bomma blijven slapen. Rond 23:00 waren er nog steeds geen vooruitzichten dat we in de eerste uren terug naar huis zouden kunnen/mogen. Ondertussen was ons ma al luchtmatrassen gaan halen. Toen we die rond half twaalf begonnen oppompen kwamen we het volgende probleem tegen: geen tsjoeppekes :-( Dan maar een potlood erin duwen en dat werkt :-)
Vanmorgend zijn we rond half zeven opgestaan en rond kwart voor acht doorgereden, ons ma moest om half negen op haar werk zijn en mijn broer en ikzelf hadden allebei rond tien uur les. Het verkeer richting Antwerpen liep zeer vlot dus was ik reeds om 08:10 op school. Goed, dan kan ik mijn mail even checken en bloggen :-) Ik vraag me af of men al weet wat de oorzaak van het accident is. Vermoedelijk reed de trucker veel te snel en is hij zo uit de bocht gegaan. Indien dit inderdaad de reden (en dat is vrij waarschijnlijk denk ik) hoop ik dat de chauffeur er zwaar voor gestraft wordt en eventueel zijn baas ook. Deze firmas leggen hun chauffeurs immers dikwijls onmogelijke uren op, volgens dat ons vader zo hoort vertellen van camionchauffers die aan Bayer leveren.


Maar uiteindelijk zal het er toch wel weer op neer komen dat het overgrote deel van de kosten door de maatschappij betaald zullen worden. Ik vraag me af wat het kostenplaatje ongeveer bedraagt van het hele geval. Want buiten het feit dat er veel mensen zijn ge?vacueerd (ongeveer 3000, om niet te spreken van alle mensen die niet zijn thuisgeraakt zoals wij), zijn er ook bedrijven die hun productie hebben moeten stilleggen. Zo heeft Opel de hele productie van vannacht moeten onderbreken.


En dan mogen wij niet zeggen dat camionchauffeurs onverantwoord rijden??!

Comments

Avatar

Schatteke on 2004-03-05 10:42 reply

ik had je aan een echte

ik had je aan een echte matras kunnen helpen zenne...

Je moet nu ook ni alles op de bazen steken zenne. Op het distributiebedrijf waar ik deze zomer werkte was het dikwijls dat er een camion verwacht werd op 8u dat die der al op 6u was!! Da is dan toch de chauffeur die te hard rijdt ofzo.

Avatar

TeRanEX on 2004-03-06 19:26 reply

Nee da heb ik ook ni gezegd.

Nee da heb ik ook ni gezegd. Ik wilde alleen maar zegge dat die _mogelijk_ ook wa veel druk uitoefenen.

Comment Atom Feed