WackoWiki

WackoWiki logoToen ik gisteren nog een beetje rondsurfte op de website van WakkaWiki kwam ik een aangepaste versie tegen van het wiki systeem (een zogenaamde 'fork'): WackoWiki.


Het systeem is gebouwd aan de hand van Wakka 0.1.2 en voegt een hele reeks extra's toe.
Zo kan je onmiddellijk zien aan een link of je de WikiPagina die er achter zit wel mag lezen aan de hand van een icoontje, kan je 'watches' plaatsen op pagina's zodat je bij een wijziging van de pagina een mailtje ontvangt, zijn er enkele nieuwe/aangepaste formatters voor e-mail, icq-logs en SQL, kan je tekeningen invoegen, tabellen maken en nog meer van dat leuks.


Ondertussen heb ik mijn wiki geupdated van wakka 0.1.2 naar wacko R3.5 en dat is zonder al te grote problemen verlopen.
Het enige probleem dat ik momenteel heb ondervonden was met de hoofdingen. In wakka geld dat hoe meer isgelijkaan tekens je rond een stuk tekst zet hoe groter de titel wordt. In Wacko is het echter juist andersom. Dit lijkt een beetje vreemd, maar eigenlijk is het logischer vermits in html de grootste header ook H1 is en de kleinste H6 (en daar wordt de code tenslotte naar 'gemapt')

Comments

Avatar

Jef Pober on 2004-04-09 22:17 reply

'k heb het nog maar heel snel

'k heb het nog maar heel snel beken hoor maar hoe update je? gewoon de bestanden verstanden? Ziet er inderdaad zoveel beter uit!

Avatar

TeRanEX on 2004-04-09 22:23 reply

in de map /doc in de

in de map /doc in de downloadfile zit een file UPGRADE met de uitleg ;-) Heb er ook lang naar gezocht ;-)

Maar het is inderdaad als volgt:

- maak ff een 'locked' bestand aan in de wakka map (zo kan niemand de website bezoeken tijdens de update, zie UPGRADE-file)

- overschrijf alle bestanden, *BEHALVE wakka.config.php*!!

- surf naar je wiki. Je krijgt dan een installer te zien die de upgrade doet. (Wacko weet dat hij moet upgraden denk ik omdat hij zelf in wakka.config.php in $wacko_version bijhoudt welke versie er is ge?nstalleerd en als die waarde er niet is of niet overeenkomt met de versie van de wacko files geeft hij de upgrade wizard (zo denk ik toch...))

Avatar

TeRanEX on 2004-04-09 22:26 reply

BTW naar de documentatie van

BTW naar de documentatie van Wacko heb ik ?cht h??l erg lang gezocht. (Ik kan nu eenmaal geen russisch en op een russische site wordt dat wel knap lastig dan)

Uiteindelijk heb ik het toch gevonden :-)

http://wiki.oversite.ru/Wac...

Avatar

Jef Pober on 2004-04-11 15:40 reply

'k heb wa problemen gehad met

'k heb wa problemen gehad met de filepermissons maar na wat chmodden werkt het perfect :)

Comment Atom Feed