Afgaan als webdesign bedrijf...

Als webdesign bedrijf kan je natuurlijk al eens een foutje maken. Maar je kan ook letterlijk zwaar afgaan als een gieter.
Ik heb het hier dan over het bedrijf dat de nieuwe website van Leiden (in Nederland) in elkaar heeft geklooid.
Zoals Anne van Kesteren schrijft voldoet de nieuwe website helemaal niet aan de webstandaarden en wordt de html/css volledig verkeerd gebruikt. Dit resulteert in een website die enkel in Internet Explorer bruikbaar is. In Mozilla valt het allemaal nog mee maar in bijvoorbeeld Opera is het echt niet om aan te zien.
Er zijn natuurlijk heel veel van die websites, maar als je dan weet dat de website 170.000 euro heeft gekost en dat Anne van Kesteren, die overigens 17 jaar is, een versie in elkaar steekt, die werkt in alle browsers en voldoet aan de standaarden vind ik dat wel om te schreeuwen en gaat het webdesign bedrijf in kwestie echt wel af!

Comments

Avatar

Bart N. on 2004-05-03 01:14 reply

Mja, ik denk dat minstens 1/2

Mja, ik denk dat minstens 1/2 van alle webdesign "bedrijven" niet in staat zijn om standard compliant code te schrijven of rekening te houden met gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Die 170.000 ? is duidelijk volledig naar de programmeurs gegaan en niet naar de front-end designer(s).

Avatar

TeRanEX on 2004-05-03 09:00 reply

Ik vrees dat je inderdaad

Ik vrees dat je inderdaad gelijk hebt... :cry:
De meeste webdesigners willen snel geld verdienen door wat in elkaar te prutsen in een of andere slechte wysiwyg editor en zo hoort het natuurlijk niet :-(

Avatar

ByteWarrior on 2004-05-03 17:57 reply

Je moet maar durven ...

Je moet maar durven ... zoiets online zetten! Ik denk net als Bart dat het meeste geld naar de achterliggende technologie is gegaan (en als het dat niet is, waar is dat geld dan naartoe?).

Zoals blijkt uit Anne's post is het helemaal niet moeilijk om de website W3C-compliant te maken. Eigenlijk zou hij tenminste 10% van van die ?170 000 moeten krijgen... ;-)

Avatar

TeRanEX on 2004-05-03 18:48 reply

ja inderdaad :-) misschien

ja inderdaad :-) misschien kunnen we een actie site opzetten waarop we 10% voor Anne eisen :-) Op die actiesite kunnen we dan allemaal nog eens laten zien dat het niet moeilijk is om volgens de standaarden te werken :mrgreen:

Avatar

Wilco on 2005-12-08 21:24 reply

170k is die site zeker niet

170k is die site zeker niet waard, daarnaast vind ik hem visueel ook niet aantrekkelijk. Maar goed, smaken verschillen.

Wat compatibiliteit aangaat, is ook vaak een keuze. IE heeft nog steeds ruim 90% marktaandeel en verwacht wordt dat dat weer gaat stijgen als IE7 komt.

Comment Atom Feed