Wie leest mijn blog?

(4000/31)0.5 + (1500/100)0.25 = ~100 bezoekers per dag??

Morgen is mijn tellertje op mijn blog één maand oud. Als ik dat getalletje moet geloven zou er op een maand tijd 4000 bezoekers op mijn blog geweest zijn. Hier worden wel een hele hoop bots en spider bijgeteld, hoewel de meest bekende er door de plugin wel worden uitgefilterd.
Maar stel dat 50% van de bezoekers in feite bots zijn, dan zijn het nog 2000 bezoekers op een maand. Als je dat deelt door 31 komt dat uit op 65 bezoekers per dag. Dat vind ik wel veel, hoewel er veel mensen via google op mijn blog komen.
Verder moet ik de hits op de RSS-feeds nog meetellen. Dat tellertje staat na 10 dagen op ongeveer 1500. Dat zijn dus 150 hits per dag. De feeds worden echter door veel bots opgehaald dus stel dat er daarvan slechts 25% door echte mensen in hun aggregator wordt opgehaald dan zijn dat er nog 38 per dag.
Dat zou dus neerkomen op ongeveer 100 mensen iedere dag die via een website bezoek of vanuit hun aggregator informatie van mijn weblog raadplegen. Dat lijkt mij wel héél veel...

Comments

Avatar

Bart N. on 2004-05-21 17:52 reply

Bij mij is het allesinds

Bij mij is het allesinds stukken minder ( ben 3 weken bezig ) ... ik denk iets van een 10 Google bezoeken en ongeveer 5 "vaste" lezers per dag.

Ik heb ook wel geen specifieke Blogstats dus die getallen zijn een wilde gok.

Het ergste is eigenlijk dat die mensen die via Google op men site belanden, 9 op de 10 keer achter iets anders aan't zoeken zijn dan wat ze bij mij kunnen vinden.
Door men SEO en Google PR van 5 sta ik voor de meeste termen, die in men post titels voorkomen, geregeld op de eerste 3 pagina's van Google.be.

Avatar

ByteWarrior on 2004-05-21 21:32 reply

Hoe meer blogs er zijn, hoe

Hoe meer blogs er zijn, hoe meer de lezers verdeeld worden over alle blogs ...

Statistiekjes zijn wel altijd mooi om mee in het rond te zwaaien, maar meestal zijn ze niet erg accuraat. Zoals Bart zegt, zullen er inderdaad veel gebruikers zijn die op je site belanden met ??n of andere obscure zoekterm. Zo'n mensen keren vaak niet meer terug naar je weblog.

Ik krijg dagelijk zo veel van die bezoekers over de 'vloer'. Een greep uit de zoektermen: 'ben english' (??n of andere louche typ', 'mooie meiden' (tja, google maakt enkele foutjes), 'madoka' (m'n domeinnaam). En nu laat ik de termen nog weg die niet geschikt zijn voor minderjarigen... :-)

Avatar

TeRanEX on 2004-05-21 22:15 reply

Nee inderdaad, die

Nee inderdaad, die statistieken zullen zeker en vast niet juist zijn. Dat is juist de reden waarom ik dit artikeltje heb gepost, om op die manier te proberen om een beter beeld te krijgen :-)

Via Google krijg ik inderdaad ook wel vrij veel bezoekers. Wat mij echter wel opvalt is dat er wel een aardig percentage vrij juiste resultaten bijzitten. Meestal zijn het ook altijd dezelfde items waar bezoekers op uitkomen, zoals: jabber, thunderbird, firefox, mp3 usb stick, gratis virusscanner (heel veel :-) ). Hoewel deze mensen vermoedelijk ook nooit opnieuw zullen terugkomen kan ik alleen maar hopen dat ze dat specifiek item interessant vonden.

Ja kan mij laatste 50 referers trouwens bekijken op http://budts.be/weblog/page... ;-)

Avatar

Bart N. on 2004-05-22 00:30 reply

Mijn items: Google email,

Mijn items: Google email, Google popupblocker, Google aandelen, laura.be, 6iljoenondernemers.be ...

Het is dus NIET normaal hoeveel mensen zoeken met als zoekterm een url. Ik kan aan men logs zien wanneer de reclame spot van laura.be op tv geweest is ;)

Avatar

Matthias on 2004-05-23 09:49 reply

Ik vind het interessanter om

Ik vind het interessanter om de googleaars te vergelijken met het aandeel mensen dat van elders komt bv. van een linkje op een andere blog. Dat zijn mensen die blogs volgen en niet zozeer op zoek zijn naar een zoekterm. Op die groep moet je je focussen...

Avatar

TeRanEX on 2004-05-23 23:09 reply

Stoefer? maar nee :evil: !

Stoefer? maar nee :evil: ! Juist omdat ik het niet geloof heb ik dit item gepost... :cry:

Comment Atom Feed