Screenshots van Mac OS X... euhm ik bedoel Windows

Een tijdje geleden kwam ik op beefcake screenshots van Windows Longhorn tegen. Longhorn moet de volgende versie worden van Windows, maar het zal nog wel een tijdje duren: ergens tussen 2006 en 2009 is hij er...
Als ik de screenshots zo bekijk heb ik het gevoel dat microsoft weer mooi aan het afkijken is van Mac OS X en bovendien een hoop onnuttige spullen aan het inbouwen is. Wat heb je in godsnaam aan wegfladderende venstertjes en van die toestanden?
Hey Bill, if I want to use Mac OS X, i'll buy me an Apple, not a cloned OS! Try to be innovative at least once?
Beefcake 3 - Windows Longhorn Beta 4074

Comments

Avatar

ByteWarrior on 2004-06-14 15:51 reply

Vooral die gigantische

Vooral die gigantische rechterbalk zit me wat tegen (heb je die klok gezien?). Denken ze bij MS nu echt dat iedereen met een 21" scherm werkt?
Qua minimalisme is het ook niet straf. Het loopt over van de (onnodige) functies. Kan alleen maar de (vastloop)snelheid ten goede komen ... ;-)

Avatar

TeRanEX on 2004-06-14 19:41 reply

hmmm dan moet je de

hmmm dan moet je de titelbalken eens bekijken, wat een verspilling van ruimte! Voor de rest heb je gelijk dat er inderdaad niet zo heel erg veel veranderd is. Maar ik heb een tijdje geleden wel ergens filmpjes gezien waar je de fladderende vensterkes kon zien en dat vond ik er toch wel over.
Even zoeken:
http://www.tweakers.net/nie... (in de eerste paragraaf alle links met tekst 'hier' ;-)
en nog wat meer screenshots: http://www.tweakers.net/nie... en http://www.tweakers.net/nie...

Avatar

Schatteke on 2004-06-14 19:43 reply

ja oke, maar kan het niet

ja oke, maar kan het niet zijn dat dat er allemaal aanzit, maar daarom niet gebruikt moet worden? Jij was toch ook van plan om bij je website verschillende 'thema's' te steken (roos, groen...) das toch ook niet nodig, maar iets dat er bij zit en dat je niet moet gebruiken. Nu heb je bij windows XP dus ook keuze uit 2 verschillende startbalken...

Avatar

TeRanEX on 2004-06-14 19:58 reply

Ja daar heb ook gelijk in

Ja daar heb ook gelijk in :D
Voor zover ik begrepen heb (staat uitgelegd in ??n van die tweakers artikels) zou het grafische gedeelte uit drie lagen bestaan zodat je kan kiezen tot op welke laag je het wilt gebruiken:
* laag 1: standaard windows 2000 uitzicht
* laag 2: windows XP look
* laag 3: Alle extra fancy stuff. Maar daar heb je wel hardware voor nodig heb ik begrepen, die momenteel nog niet bestaat :!:
Dus zolang je al die fancy snufjes uit kan schakelen is het geen probleem. Maar zou het niet nuttig zijn dat ms z'n tijd eens zou steken in andere zaken zoals security en virusbestrijding?

Avatar

Schatteke on 2004-06-15 20:53 reply

daar zullen ze ook wel

daar zullen ze ook wel aandacht aan besteden maar het uiterlijk is toch ook belangrijk? jij hebt toch ook je weblog aangepast en je hebt mij laatst nog neer mijn gevraagd over nieuwe standaardlayouts voor nucleus, dus met uiterlijk ben je dan ook bezig....

Avatar

TeRanEX on 2004-06-16 00:19 reply

Ja uiterlijk is zeker

Ja uiterlijk is zeker belangrijk. Maar ik zou het bijvoorbeeld niet echt zien zitten om een titelbalk te hebben bij ieder programma die even hoog is als de helft van mijn scherm. Het moet praktisch blijven h? :-)

Avatar

Schatteke on 2004-06-16 10:11 reply

jij moet nix zeggen met jouw

jij moet nix zeggen met jouw scherm, jij hebt plaats genoeg... en over uiterlijk zeer belangrijk gesproken: jouw weblog is niet goed te bekijken met firefox...

Avatar

TeRanEX on 2004-06-16 12:18 reply

mijn weblog is enkel op een

mijn weblog is enkel op een klein scherm niet helemaal goed te bekijken in firefox vanwege een bug in firefox (http://bugzilla.mozilla.org...). Als ik eens tijd en goesting heb zal ik daar wel eens een oplossing voor zoeken ;-)

Avatar

ByteWarrior on 2004-06-16 13:55 reply

Bij FFx 0.8 schoof je

Bij FFx 0.8 schoof je linkermenu achter mijn sidebar. Bij 0.9 is dit blijkbaar wel opgelost. Je website werkt hier nu perfect. :-)

Avatar

sep on 2004-06-23 20:46 reply

"Microsoft is expected to

"Microsoft is expected to recommend that the "average" Longhorn PC feature a dual-core CPU running at 4 to 6GHz; a minimum of 2 gigs of RAM; up to a terabyte of storage; a 1 Gbit, built-in, Ethernet-wired port and an 802.11g wireless link; and a graphics processor that runs three times faster than those on the market today."

Hahaha, sukkels. Nee dank u, voor mij geen Longhorn. Een OS dat tussen de 4 & 6 Ghz CPU vraagt zit volgens mij boordevol met overbodige snufjes. Het enige dat ik van grafische frullen moet hebben is een window manager (vensterkes dus) en (optioneel) eventueel een start menu en desktopicons. Eye candy is leuk en mooi, maar als ik er een hele nieuwe PC voor moet kopen (die nu trouwens nog niet bestaat), nee bedankt.

Comment Atom Feed