floAt's Mobile Agent

Screenshot Toen ik m'n Sony Ericsson T610 enkel dagen had was ik wat aan het rondsnuffelen op het WWW naar leuke tips en dat soort zaken.
Zo vond ik het programma "floAt's Mobile Agent" (fMA). Het programma is speciaal geschreven voor de T610, hoewel het ook werkt met andere (Sony) Ericsson gsm's. De beloftes op de website waren z??r veel belovend: contacten bewerken, sms versturen/ontvangen, alles met outlook synchroniseren, foto'tjes van je gsm halen, thema's, spelletjes etc op je gsm zetten, en zelfs je pc besturen met de T610!. Vanzodra ik m'n bluetooth-stick had moest ik dat dus uittesten en inderdaad, het programma doet wat het beloofd! En wat nog meer is: het is Open Source (GPL) en bijgevolg dus volledig gratis!

Wanneer je fMA opstart krijg je in een mooie boomstructuur alle onderdelen van je gsm te zien. Daarnaast staat de "fMA today" pagina, waarop je onmiddellijk de recentste gemiste oproepen ziet, je adresboek kan synchroniseren, je inbox bekijken en technische gegevens van je gsm en batterij, zoals de temperatuur, te zien krijgt.

Vanwege de boomstructuur werken alle onderdelen doorheen het hele programma op dezelfde manier. Klik bijvoorbeeld op 'Inbox' en je berichten uit je inbox worden naar je pc gedownload en in een lijst getoond, zodat je ze op de pc kan bekijken, verwijderen, exporteren,... Op die manier kan je bijvoorbeeld h??l makkelijk je foto'tjes van je gsm downloaden zoals je in de screenshot kan zien.
screenshot

Ook het uploaden naar de gsm werkt h??l makkelijk: In het menu Action kies je voor Upload en je selecteert het up te loaden bestand. Of nog eenvoudiger: je sleept het bestand gewoonweg in fMA. Wanneer je een bestand upload vraagt je T610 netjes of je het item wilt accepteren (en laat hierbij de grootte en de beschikbare ruimte zien). Wanneer je het item accepteert wordt het geuploaded...
screenshot screenshot screenshot
... en wanneer het item op T610 is aanbeland geeft fMA hier een melding van in de Windows XP-stijl, die het programma voor alle meldingen gebruikt.
screenshot

Ook individuele zaken, zoals contactpersonen, kunnen bewerkt en aangemaakt worden via overzichtelijke formulieren:
screenshot screenshot.

Verder is smsjes versturen ook geen probleem (en dat is een pak makkelijker met een ?cht keyboard) en zou je je pc ook moeten kunnen gebruiken als handsfree, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

En dan is er natuurlijk nog de kers op de taart: je pc besturen met je gsm! Hiervoor gebruikt fMA een script, zodat dit makkelijk aangepast kan worden. Dit is echter niet zo goed gedocumenteerd. In het kort: download CarpediWebMouse, en kies in Tools > Options > script de locatie waar je het script hebt opgeslagen. Nu kan je op je T610 naar Connectivity > Accessories > FMA. Let er wel op dat je in het script hier en daar een paar zaken moet aanpassen, zoals bijvoorbeeld het pad naar WinAMP. Met CarpediWebMouse kan je de meest gebruikte multimedia programma's besturen, zoals Winamp en Windows media player, maar ook Powerpoint aansturen, je muis bewegen, het volume regelen etc. Als voorbeeld zie je hier de volume regeling en de manier waarop die ook op de pc wordt weergegeven.
screenshot screenshot

Enkele links:

Comments

Avatar

Schatteke on 2004-09-08 09:02 reply

is dat enkel een programma

is dat enkel een programma voor bleutooth? of gaat dat via infrarood of over gewone kabel ook?

Avatar

Maarten on 2004-09-08 16:52 reply

En je kan als je een kabel of

En je kan als je een kabel of infrarood hebt er ook mee werken, en het coolste vind ik: dit ding is snel, handig, en je kan er de kamertemperatuur ook mee meten :)

Avatar

TeRanEX on 2004-09-08 23:27 reply

ja die kamertemperatuur is

ja die kamertemperatuur is ook wel fun ja :-)
en het werkt ofwel met een Bleutooth die werkt met de MS driver, ofwel met IrDA of wel met een kabel. Als je bluetooth chip niet met de ms driver werkt moet je de seriele poort van je bluetooth koppelen aan een com-poort en dan ook een kabelverbinding kiezen in fMA. Dit staat duidelijk uitgelegd in deze forumthread: http://fma.xinium.com/forum...

Avatar

sep on 2004-09-12 19:40 reply

pff gnome-bluetooth-manager

pff gnome-bluetooth-manager en gnome-phone-manager kunnen dat ook :)

Avatar

maurice on 2005-02-16 16:27 reply

wie kan mij helpen, zoek

wie kan mij helpen,
zoek software voor bleutooth link met pc en pda 2210

Avatar

peter on 2005-03-26 14:52 reply

hey waar kan ja float

hey waar kan ja float downloaden en meot je nou ook nog een apdate ervan hebben heeft iemand die link voor mij dank je

Avatar

vicky on 2005-03-29 23:22 reply

"peter schreef: hey waar kan

"peter schreef:
hey waar kan ja float downloaden en meot je nou ook nog een apdate ervan hebben heeft iemand die link voor mij dank je "

Misschien kan je het artikel eens lezen :roll:

Avatar

matthie on 2005-04-25 16:12 reply

wie kan mij helpen ik akn

wie kan mij helpen ik akn niet vinden wara ik die software kan downloaden

Avatar

TeRanEX on 2005-04-25 16:17 reply

plz, gebruik die hersenloze

plz, gebruik die hersenloze massa in uw kop eens :roll:
gewoon linkje volgen en op download klikken.. en nu gaat het item dicht want anders krijgk hier nog zeven keer dezelfde vraag :(

Comment Atom Feed