Java 5.0

java 5 Na een behoorlijk aantal jaren heeft Sun de volgende versie van Java klaar. Qua versie nummering hebben ze het nog wat ingewikkelder gemaakt dan bij Java 2. Deze nieuwe versie wordt immers J2SE 5.0 genoemd, of Java 5.0 of soms ook wel 1.5.0...

In deze versie zitten vooral veel vernieuwingen die interessant zijn voor programmeurs. Wat echter voor de gewone gebruiker onmiddellijk zal opvallen is de nieuwe look and feel van applicaties die swing gebruiken (en dat doen met de standaard look and feel). De look and feel is immers helemaal herwerkt en is er zeker en vast mooier op geworden, hoewel ik de Kunststoff look and feel nog steeds mooier vind, maar dat kan veranderen door wat met de standaard lnf te werken en te wennen natuurlijk.

Een volledig overzicht van de vernieuwingen vind je op de website van Sun, maar ook op GoT is er een thread die de vernieuwingen bespreekt

Screenshot van de 'oude' metal look and feel (links) en de nieuwe (rechts):
Screenshot Screenshot

links en leesvoer:

Comments

Avatar

gorik on 2004-10-04 19:17 reply

bij ons (Luciad) draaien

bij ons (Luciad) draaien sommige bestaande applicaties tot 30 % sneller enkel door de nieuwe JVM te gebruiken.
Ook de nieuwe versie van Java WebStart biedt enkele nieuwe mogelijkheden zoals het gebruik van client-certificaten.

Comment Atom Feed