Firefox en beveiligde websites

websites met https in firefoxHet artikel waar ik een paar uurtjes geleden over blogde leerde me nog iets nieuws kennen van Firefox:

Nog een pluspunt: als je een HTTPS-site bezoekt, zie je onderaan in Firefox het echte adres verschijnen.

Het was me al eerder opgevallen dat dit adres ook onderaan verschijnt, maar dit heeft ook een doel: Doormiddel van bepaalde hacktechnieken is het immers soms mogelijk om het adres van een website dat in de adresbalk van een browser wordt getoond, eruit te laten zien als het adres van de website waarop je denkt dat je bent, terwijl je eigenlijk op de website van een hacker bent. Je kan jezelf wel voorstellen dat dit tot niet zo'n leuke situaties leidt als je denkt dat je op de website van je bank zit en je je login gegevens ingeeft voor je homebanking, maar je deze dus in feite aan een hacker cadeau doet...

Er bestaat trouwens al langer een extensie voor Firefox (en Internet Explorer) die soortgelijke functionaliteit toevoegd, maar dan voor alle websites, ipv enkel deze via een beveiligde verbinding. Deze extensie draagt de naam SpoofStick

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed