Het einde van winamp?

Winamp, wie kent het programma niet? De populaire mediaplayer voor windows heeft de wereld immers gelerd wat MP3 is. Aan dat verhaal lijkt nu echter een einde te komen, vermits vrijwel het hele team van Nullsoft ontslag heeft gegeven bij AOL, en er bijgevolg enkel nog kleine updates van Winamp zullen worden uitebracht (bugfixes etc).

Ik gebruik Winamp nu toch al zo'n vier jaar denk ik, en hoewel winamp3 niet echt een succes was, heb ik het programma altijd graag gebruikt. Nu Winamp echter ten dode is opgeschreven leek het me tijd om (nog maar eens) naar een andere mediaplayer uit te kijken.

Zoals er onmiddelijk op Slashdot werd vermeld is foobar2000 een goed alternatief. En inderdaad, het programma doet vrijwel alles wat Winamp ook doet en is véél minder zwaar, en werkt zelfs met de multimedia toetsen van m'n logitech keyboard. Voor de meeste mensen zal de layout echter tegensteken denk ik, maar je kan je natuurlijk afvragen of dit belangrijk is om muziek te luisteren en het programma in je systemtray te laten zitten...

Een ander alternatief is Zinf. Dit programma werkt ook wel goed en heeft een aangename User Interface, die skinbaar is. Spijtig genoeg wordt ook dit programma, niet echt meer verder ontwikkeld...

Een andere mogelijkheid, waar veel mensen nu stilletjes op zitten te hopen, is dat AOL winamp 'open-sourced'. AOL heeft hier immers al ervaring mee, vermits ze enkele jaren geleden ook Netscape opkochten wat resulteerde in Mozilla.

[UPDATE] Blijkbaar berust het hele verhaal op een misverstand zoals je op de winamp news-site kan lezen

Comments

Avatar

Percept on 2004-11-12 15:50 reply

Dit is echt wel slecht

Dit is echt wel slecht nieuws, er is naar mijn mening geen enkele media player die aan Winamp kan tippen. De layout van Winamp is wel degelijk belangrijk omdat de player met de skinfeature zo echt naar ieders smaak aangepast kon worden.
We kunnen nog wel even verder met Winamp 5 dus we moetyen nog niet onmiddellijk naar alternatieven gaan zoeken.

Comment Atom Feed