PGP Key Signing Party

Dit artikel gaat over PGP. Als je niet weet wat dit is kan je er alles over te weten komen in het artikel 'De noodzaak van versleutelen' uit het september nummer van Openmagazine.

Een paar dagen geleden kreeg ik het idee om nog eens wat mensen te zoeken om elkaars PGP sleutel te signeren. Alleen zo immers kan het 'Web of Trust' uitbreiden. Omdat ik niet onmiddellijk in mijn nabije omgeving iemand ken die PGP gebruikt en waarmee ik dus zou kunnen 'signen' wil ik het eens op een andere manier proberen: via een online key signing party.

De bedoeling is om op een bepaalde dag en tijdstip samen te komen op een IRC-kanaal, of jabber chatroom, zodat iedereen onderling elkaars sleutel kan signeren. Op die manier kan je nieuwe PGP-gebruikers leren kennen en is het ook makkelijker voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met PGP. Natuurlijk kan er tussendoor ook gepraat worden over verschillende onderwerpen zoals encryptie (of iets helemaal anders).

Om de gegevens overzichtelijk bij elkaar te houden heb ik een wiki-pagina gemaakt waar iedereen kan discussiëren. Hier kan je jezelf ook toevoegen aan de deelnemers-lijst als je aanwezig zal zijn. Momenteel had ik gedacht aan maandag 20 december om 21u00 (UTC+1), via een IRC-kanaal op freenode.net. Ik zou de party momenteel willen richten naar mensen uit België en Nederland zodat er in het Nederlands kan gecommuniceerd worden.

Commentaren en opmerkingen zijn welkom!

Update: Momenteel staat de party gepland op 6 januari 2005. Meer info vind je op het wiki!

Comments

Avatar

Schatteke on 2004-12-15 18:32 reply

1) wiki = Heeeeeeeeeeel

1) wiki = Heeeeeeeeeeel handig ze : Permission Denied

Sorry you don’t have enough rights to continue. Perhaps you forgot to login?

2) wat heeft dit voor nut voor de gewone mens?

Avatar

TeRanEX on 2004-12-15 18:45 reply

oeps :oops: naar verkeerde

oeps :oops: naar verkeerde wiki-pagina gelinkt :oops:
is opgelost nu :mrgreen:

Avatar

Matthias on 2004-12-16 00:00 reply

Waarom niet? Maar lijkt je

Waarom niet? Maar lijkt je dat niet wat kortbij? Maak je alleen maar promotie via je website? Kwestie van zovéél mogelijk volk te lokken!

Avatar

Benny on 2004-12-18 18:09 reply

Nu weet ik wat de jeroen

Nu weet ik wat de jeroen bedoelt met feesten :P sorry jeroen, kben de maandag rond da uur ni thuis :wink:

Avatar

Schatteke on 2004-12-22 20:14 reply

tijdens den blok???????????

tijdens den blok??????????? zo een paar dagen voor de examens?????????? wie heeft er dan tijd om op internet te spelen?????

Comment Atom Feed