Spam spam spam...

volgespamde mailbox Vandaag werd mijn mailbox belaagd door zomaar even 450 spamberichten! Op zich is dat niet zo'n probleem want spam wordt zowel op de server, door spamassassin, als door Thunderbird gefilterd zodat ik met één klik al die vuiligheid naar de verdoemenis kan sturen. Het probleem was echter dat iedere mail een virus als bijlage had en mijn virusscanner bij iedere mail een virusmelding gaf. Dat is natuurlijk ook vrij snel opgelost door alles te verwijderen via webmail. Omdat er echter nog mails bleven binnenkomen heb ik wat filters ingesteld op de server zodat mail die door spamassassin als spam wordt gemarkeerd onmiddellijk naar /dev/null wordt doorgestuurd (naar het groot huisvuil met andere woorden).

Dit heeft wel tot gevolg dat niet-spam mails die door spamassassin per ongeluk als spam worden aangezien mee naar de vuilbak gaan en dus nooit bij mij zullen aankomen. Gelukkig gebeurt dit vrijwel nooit. Moest je toch ooit een mailtje sturen en geen antwoord krijgen weet dan dat dit de oorzaak kan zijn.

Het is écht erg gesteld met het internet van vandaag... Zondag werd, naast de dagelijkse portie mail-spam, m'n blog ook al geteisterd met comment-spam van één of ander idioot online casino. Om dat tegen te gaan heb ik de Blacklist-plugin geïnstalleerd die zowel voor Nucleus als Pivot beschikbaar is. ...om nog maar van referer-spam te zwijgen...

Comments

Avatar

Joris on 2004-12-15 17:12 reply

Ik heb een paar dagen geleden

Ik heb een paar dagen geleden een mail gestuurd naar Telenet om te vragen of ze hun spamfilter misschien eens moeten updaten. Sinds vorige week gebeurt het soms dat binnen een periode van een uur ongeveer 30 spammails binnenkomen met verschillende afzenders, onderwerpregels en inhoud. Maar dus altijd als een regelmatige stroom die ongeveer een uur duurt. Tot vorige week was de hoeveelheid spam die Telenet wel nog liet passeren het installeren van een extra spamfilter echt niet waard, dus ik veronderstel dat ze hiervoor ook wel een oplossing zullen vinden. De onderwerpen stonden trouwens vol met duidelijk herkenbare spamtermen, meestal nog zonder de opzettelijke spelfouten erin.

Comment Atom Feed