Rondje varia

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens iets op m'n weblog heb gepost, vandaar dit "rondje varia".

  • Na een tijdje twijfelen heb ik eind vorige maand heb ik de beslissing genomen om Dreamhost eens uit te proberen. Tot hiertoe ben ik érg onder de indruk. Het pakket dat je krijgt is écht wel uitgebreid. Niet alleen krijg je zomaar even 4.8 gigabyte, waar bovendien iedere week 40 megabyte bijkomt, maar je krijgt ook zaken als PHP5, Python, Ruby, CVS, Jabber,... en, niet onbelangrijk, SHELL-access. Ook over de support ben ik tot hiertoe zeer te spreken. Je vindt vrijwel alles in de knowledge base en het wiki. En indien er toch nog iets is dat er niet in gevonden kan worden, staat de persoonlijke support voor je klaar.

    En in het geval er toch nog iets ontbreekt op je account, kan je het altijd zelf installeren in je homedirectory. Op die manier heb ik DARCS aan de praat gekregen, zodat ik nu via SSH kan 'pushen' naar de server. Dankzij darcsweb kan je de repos nu op een erg aangename en overzichtelijke manier bekijken. (hoe je dit allemaal in orde krijgt documenteer ik één van de dagen op het Dreamhost-wiki)

  • Sinds 1 augustus ben ik voltijds aan het werk. Tot hiertoe bevalt het me nog steeds. Wel heb ik ondertussen ondervonden dat Visual Basic 6 de meest mismaakte taal is waarin ik ooit al heb geprogrammeerd. (zelfs COBOL zit beter in elkaar).
  • Twee weken geleden in de bibliotheek heb ik me nog eens aan het rek met Jazz gewaagd. één van de cd'tjes waarmee 'k naar huis ging was "Blue Note Trip - Sunset Sunrise". Daarop staat jazz van 1960 tot nu, met onder andere Hank Mobley en Horace Silver die me blijkbaar wel aanspreken. Vandaag ben ik nog eens langs de bib geweest voor twee cd'tjes van Hank Mobley en Horace Silver, om deze muziekanten van wat dichterbij te bestuderen. En da bevalt me best :)
  • De Lays chips met Yoghurt & Komkommer smaak zijn best wel lekker :D

Comments

Avatar

Joris on 2005-10-12 18:28 reply

Leuk om nog eens wat

Leuk om nog eens wat activiteit te zien! De chips ga 'k zeker ook eens proberen, 'k had het er vandaag toevallig over... :)
En die Dreamhost lijkt inderdaad wel iets moois te zijn. Hoe zit het eigenlijk met de snelheid? Nu nog Telenet overtuigen om me zoveel te laden uploaden naar m'n webspace, want zoals m'n uploadmeter er nu voorstaat, ga 'k echt niks kunnen aanvangen met zo'n Dreamhostpakket... :(

Avatar

Maarten on 2005-10-14 09:01 reply

Kan je bij DreamHost meerdere

Kan je bij DreamHost meerdere vhosts draaien?

Avatar

Machteld De Muynck on 2005-10-19 15:22 reply

heeft hier allemaal niks mee

heeft hier allemaal niks mee te maken:
NE GELUKKIGE VERJAARDAG

Comment Atom Feed