gluefish.net

Toen ik eind september een account bij Dreamhost registreerde, wilde ik de gratis domeinnaam die daar bijhoort natuurlijk niet aan m'n neus voorbij laten gaan. Natuurlijk moet je dan wel een domeinnaam bedenken. Omdat ik toen niet wist wat ik met het domein zou aanvangen wilde ik een leuke naam die niets zegt over de inhoud van de site. Het werd dus gluefish.net.

Door allerlei zaken uit te testen op Dreamhost kwam ik Trac weer eens tegen. Op zich vind ik het een heel knap systeem om projecten mee te beheren, maar er zijn toch ook enkele problemen mee verbonden. Zo is de installatie op Dreamhost verre van eenvoudig. Bovendien werkt het standaard enkel met Subversion, tenzij je de gepatchte trac+darcs gebruikt, en biedt het blijkbaar niet echt ondersteuning voor meerdere projecten. Na Trac nog wat verder bekeken te hebben kwam ik tot de conclusie dat de kern eigenlijk bestaat uit een bugtracker, een wiki, een sourcecode browser en een aantal extra pagina's zoals de roadmap. In feite had ik dus al die stukken al in losse vorm. Als bugtracker gebruik ik immers al langer Flyspray, als wiki DokuWiki en als sourcecode systeem darcs met darcsweb.

Zo kwam ik op het idee om van gluefish.net mijn "development site" te maken. Een site met een overzicht van alle projectjes, een bugtracker, een wiki en darcsweb. Allemaal zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zodat het een mooi geheel vormt. Vanaf nu zal je dus alle projectjes (en andere prularia) daar kunnen vinden. Het is ook de basis van SiPPF, een nieuw projectje dat ik onlangs op SourceForge.net registreerde om een "Simple PHP5 Persistency Framework" te maken... (roadmap)

Comments

Avatar

TeRanEX on 2005-11-30 19:47 reply

[quote=ikke]ik vin

[quote=ikke]ik vin kiebiekiebie nog altijd leuker[/quote]
Hehe, maar das wel vrij lang hé :) en kibikibi was ni meer vrij...

Avatar

ikke on 2005-11-30 20:14 reply

maakt dat iets uit? je moet

maakt dat iets uit? je moet toch niet per letter betalen?

Avatar

TeRanEX on 2005-11-30 20:45 reply

[quote=ikke]maakt dat iets

[quote=ikke]maakt dat iets uit? je moet toch niet per letter betalen?[/ikke]
Nee maar ge moet het wel intypen hé...

Comment Atom Feed