Een bijzonder weekend

Vrijdag avond had ik afgesproken met Michael van 7seconden om samen eens iets te gaan drinken. Het was de eerste keer dat ik een blogger in het echte leven zou ontmoeten dus het was best wel een beetje spannend. Vanaf de eerste onmoeting ging het gesprek echter heel vlot, vermoedelijk omdat Michael erg leuk kan vertellen. Dus Michael, wees gerust, je bent niet teveel aan het woord geweest :). Ik moet wel zeggen dat het héél erg snel kwart voor twee was, het moment waarop we noodgedwongen andere oorden moesten opzoeken.

Wie dacht dat we enkel over geek-stuff hebben gesproken heeft het fout. We hebben echt over uiteenlopende zaken verteld, zoals onze beide jobs en verschillende vakanties die we al hadden gedaan. Hierbij moest ik natuurlijk duimen leggen voor Michael, ik ben immers nog nooit buiten Europa geweest, maar daar zal het leeftijdsverschil ook wel voor iets tussen zitten. Natuurlijk hebben we het ook wel gehad over geek-gerelateerde zaken en bloggen. Dat was ook wel eens een leuke ervaring om over blogs en tools te kunnen babbelen, die je alletwee kent. In het dagelijkse leven ken ik niet echt mensen die gekend zijn in de belgische blogwereld, of bijvoorbeeld del.icio.us gebruiken.

Ook erg interessant was het omdat Michael een Wordpress gebruiker is en ik zelf wat meewerk aan Nucleus. Het is inspirerend om zo eens van een eindgebruiker te kunnen horen waarom hij voor Wordpress kiest en wat er zou moeten/kunnen veranderen aan Nucleus om het aantrekkelijker te maken. Bovendien weet ik eindelijk waar '7seconden' vandaan komt.

En om Michael z'n vraag waar ik m'n nick vandaan heb te beantwoorden: Enkele jaren terug was ik op zoek naar een goede nick en ik had juist een artikel over 'Gigabyte' gelezen. Gigabyte was een vrouwelijke hackster. Ik vond het eigenlijk knap gezien om zo'n eenvoudige nick te kiezen, dus begon ik te denken. En na Gigabyte komt nu eenmaal Terabyte. Plagiaat is natuurlijk maar flauw, dus na nog wat verder denken kwam ik erop dat Terabyte hetvolgende (next) zou worden in opslaggrootte, dus Teranext, Teranex, TeRanEX :) (ik geef het toe, een hééél erg rare hersenkronkel :))

En moest je je afvragen waarom ik nu pas schrijf over onze ontmoeting die toch weeral van vrijdag is geleden, ik heb dit weekend mijn computer bijna niet aangeraakt (eigenlijk enkel om iets voor het werk te doen en om dit schrijven). De reden daarvan? Sinds woensdag ben ik terug met iemand samen en we hebben dit weekend verschillende leuke dingen gedaan samen. Zo was er onder andere zaterdag avond de nieuwjaarsreceptie van het werk en hebben we vanmiddag samen een DVD van Kommil Foo gekeken (écht de moeite waard!). Ik heb me nog nooit zo goed en gemakkelijk bij iemand gevoeld als bij haar.

Comments

Avatar

Chris R. on 2006-01-30 14:39 reply

Awel goed dat te horen, je

Awel goed dat te horen, je maakt me nieuwsgierig naar Michael IRL en je nieuwe vriendin, ik hoop dat je gelukkig wordt en blijft. Over je nick, die camelcase is er te veel aan imo maar toch nice :)

Avatar

TeRanEX on 2006-01-30 19:29 reply

[quote=Chris R]Over je nick,

[quote=Chris R]Over je nick, die camelcase is er te veel aan imo maar toch nice[/quote]
Tja die camelcase.. daar was ik zo wat mee aan het spelen tot ik dus TeRanEX had, waar je per toeval T-REX in kan lezen, de favoriete dino uit m'n jeugdjaren :) hehe

Avatar

Maarten on 2006-01-31 15:26 reply

Manmanman... Dan moet ge

Manmanman... Dan moet ge zwaar bezopen zijn geweest :-) Wel cool anders dat je zoveel verschillende dingen in je nick kan ontdekken.

Comment Atom Feed