Netvibes

Netvibes
Netvibes - mijn homepage

Gisteren kwam ik Netvibes terug tegen en ditmaal was ik wel onder de indruk. Een paar maanden geleden had ik al eens gespeeld met een aantal ajax homepages, maar zag er toen niet echt het nut van in. Sinds een paar weken echter had ik m'n homepage in Firefox ingesteld op popurls.com. Op deze pagina vind je de recentste items van een hele hoop populaire sites, zoals digg.com, del.icio.us, flickr, /. etc. Dit vond ik interessanter dan de standaard Firefox-Google startpagina, die ik toch nooit gebruik. In feite is popurls.com ook een ajax homepage, maar dan zonder de 'ajax'. Want daar zit nu net het verschil, bij popurls.com neem je de pagina zoals je ze krijgt voorgeschoteld, inclusief alle 'populaire' urls die je zelf toch niet volgt. Bij een echte ajax homepage kan je het zelf helemaal tweaken en aanpassen zoal je wil. En Netvibes is wel erg uitbreidbaar. Je kan feeds toevoegen en verschillende modules. Die modules kunnen bovendien ook nog eens door iedereen gemaakt worden. Onder tussen zijn er bijvoorbeeld al modules om digg te volgen, ical te tonen (Google Calendar bijvoorbeeld), het weer te bekijken enzovoort. Bovendien kan je alles mooi ordenen in verschillende tabjes. De presentatie van feeds vind ik trouwens ook erg mooi gedaan. Er wordt netjes bijgehouden welke items je hebt gelezen en, per feed kan er een apart venstertje geopend worden dat er uitziet als een mini-feedreader, waarin je met alle gemak het gehele item kan lezen.

Vanaf nu is Netvibes dus mijn nieuwe homepage, en voor de eerste keer in die 6 jaar dat ik op internet zit ga ik m'n homepage eens ´cht gebruiken :)

Netvibes
Netvibes - Google Calendars als tabje
Netvibes
Netvibes - Een geopende feed

Comments

Avatar

mcneel on 2006-06-03 22:32 reply

Hoe kan je Google calendar

Hoe kan je Google calendar precies toevoegen? Ik kan het niet direct vinden.

Avatar

TeRanEX on 2006-06-04 12:13 reply

@mcneel: In Netvibes voeg je

@mcneel: In Netvibes voeg je een iCal-module toe. Dan klik je in Google Calendar op 'manage calendars' en klik je op de calendar die je in netvibes wilt toevoegen. In de settings-pagina die je dan krijgt zie je verschillende url's staan, onder andere een privé ical link. Deze link kopiëer je en gebruik je in Netvibes in je iCal module. Als je meerdere calendars uit Google Calendar wil toevoegen herhaal je de stapjes per calendar.

Comment Atom Feed