K750i

Misschien herinnert u het zich nog wel, twee en een half jaar geleden schreef ik een blog-post met als titel "Nieuwe GSM... T610 of ST55", waarin ik twijfelde tussen een Sony Ericsson T610 of een Siemens ST55. Uiteindelijk werd het de Sony Ericsson. Een goede keuze zo bleek want ik heb tot anderhalve week geleden erg veel plezier gehad aan de gsm en nooit echt mankementen. Nu ja goed, dat je de SIM-kaart met een stukje tape moet vastplakken kan je als een mankement beschouwen, maar dat is twee minuten werk en dan zit ze muurvast. En het joy-stickje dat héél af en toe wat lastig deed. Verder geen slecht woord over de T610. Zelfs de batterij is na 2,5 jaar nog steeds perfect in orde.

SE K750i
SE K750i

Maar dan zie je als blije Sony Ericsson bezitter natuurlijk ook de nieuwe modellen passeren. En toen ik een half jaar geleden de K750i zag was ik erg onder de indruk. En nu ben ik dus de trotse bezitter van zo'n K750i en is de T610 een plaatske opgeschoven "naar de mama".

De K750i is een erg logische opvolger voor een T610. De manier van werken is gelijklopend, en duidelijk op verschillende punten verbeterd. Een voorbeeld hiervan zijn geselecteerde items die uit twee regels bestaan, zodat je onmiddellijk extra info krijgt over het geselecteerde item. Bij de verschillende alarmen zie je bijvoorbeeld onmiddellijk of het geselecteerde alarm al dan niet aanstaat en wat de ingestelde tijd is. Bij de T610 moest je hiervoor nog een extra knopje induwen. Ook in het telefoonboek is dit erg handig. Je ziet namelijk de naam en onmiddellijk het standaard nummer, zodat je met één knopje minder duwen kan bellen. Allemaal kleine dingen die het werken met de gsm nog aangenamer maken.

Eén van de grote troeven van de gsm is natuurlijk de 2 megapixel camera. Je kan van een gsm camera natuurlijk (nog?) niet verwachten dat hij dezelfde kwaliteit kan fabriceren als een echt digitaal fototoestel, maar toch maakt deze K750i al erg knappe foto's voor een gsm-eke. De autofocus-functie zal hier mogelijk ook wel aan bijdragen. De panorama-functie is overigens ook erg knap: maak 3 opeenvolgende foto's en de gsm zet ze juist (en vrij mooi) aan elkaar.

De andere grote troef van de gsm is ongetwijfeld de ingebouwde mp3-speler, zodat je altijd en overal naar je favoriete muziek kan luisteren zonder nóg een extra apparaatje mee te zeulen. Op de gsm zelf zit 40mb geheugen (waarvan er standaard ongeveer 10mb is gebruikt met voorgeïnstalleerde spullen). De gsm is echter uitgerust met een kaartlezer voor Sony Memory Stick Pro Duo, dus het uitbreiden van geheugen is niet echt een probleem. Zo'n kaartje van 1 gigabyte kost geen €50 en daar krijg je toch al aardig wat muziek op.

De gsm in zijn geheel, zowel aan de buitenkant als de software op de gsm, komt erg afgewerkt over, hoewel de klepjes van de batterij en de cameralens een tikkeltje fragiel aanvoelden in het begin. Dat zal in de toekomst moeten blijken natuurlijk... Het feit dat er een beschermklepje aanwezig is voor de lens is overigens wel positief. Niet enkel de gsm op zich is mooi afgewerkt, in feite zit het gehele pakket mooi in elkaar. Naast de gsm vind je in de doos immers ook nog oortjes (vrij logisch, anders kan je geen muziek luisteren) die ook dienstdoen als headset, een usb kabel om je gsm als usb-stick te gebruiken (na installatie van een driver) en zelfs een Memory Stick Pro Duo van 64Mb. En zelfs een adapater voor die memory stick zodat je hem kan gebruiken in een toestel dat met gewone Memory Sticks werkt. Zeker die laaste 3 zaken zijn onderdelen waar gemakkelijk op bespaard zou kunnen worden zonder dat er al te veel mensen over zouden klagen denk ik. Mooi afgewerkt dus.

Ik heb de gsm nu meer dan een week en ben er tot hier toe erg content van. Het was een erg geslaagde "upgrade" voor m'n T610 :). En Bart, ik denk dat je met die K800 niet mis kan gaan, maar die vond ik wat te duur ;)

Enkele fototjes die ik met de gsm heb getrokken vind je in m'n fotoalbum. Er zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Een erg lange en uitgebreide review, met erg veel voorbeeld fototjes en fotokes van de menukes vind je hier

panorama

Comments

Avatar

Moosability on 2008-03-27 16:39 reply

Ik ben blij dat sony ericson

Ik ben blij dat sony ericson toch nog enkele echte fans heeft. Ik ben jammer genoeg in het bezit van een K510i en ben helemaal geen fan meer.

Uit frustratie heb ik er zelfs een weekje geleden een artikel over geschreven http://moosability.blogspot... :-D

Avatar

TeRanEX on 2008-03-28 13:14 reply

Ik vraag me echt af wat de

Ik vraag me echt af wat de verschillen zijn tussen de K510i en de K750i dat je er zo ontevreden over kan zijn...
Na meer dan een jaar met de K750i ben ik er nog steeds erg tevreden over!

Comment Atom Feed