El baño del papa

Vrijdag gingen we met Sofie - een medestudent vanop de Russische avondschool - naar 'The banishment' kijken in de Cartoons. Of dat was toch het plan, want blijkbaar was de film naar 18u verschoven in plaats van 20u.

We hebben dan maar een ander filmpje gekozen: "El baño del papa", wat volgens de kassa-dame zoveel betekende als "het toilet voor de paus".

We schrijven 1988. Melo, een klein dorpje in Uruguay aan de Braziliaanse grens, maakt zich op voor de komst van de paus. De dorpelingen weten dat er duizenden hongerige pelgrims voorbij zullen trekken en hopen hiervan de vruchten te kunnen plukken. In tegenstelling tot de andere inwoners zorgt Beto echter niet voor voedsel, souvenirs en drank. Hij hoopt op een andere manier inkomsten te verwerven, namelijk door een WC te installeren, waar de duizenden pelgrims hun behoefte zullen kunnen doen.

We hadden gedacht dat het een relatief luchtige film zou zijn met hier en daar wat humor. Daar hadden we het echter een beetje fout. Het verhaal was inderdaad relatief licht en hier en daar zat er wel wat humor in, maar vooral de miserie van de mensen kwam toch als hoofdthema aan bod. Ook het einde is net iets minder 'happy' dan ik had verwacht. Toch was het geen slechte film.

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed