About this site

Over dit weblog

Nadat ik in Augustus 2003 het boek Weaving The Web van Sir Tim Berners-Lee had gelezen kwam ik op het idee om een weblog te beginnen. Om de één of andere reden leek mij dat wel een leuk iets. Tim Berners-Lee beschrijft in zijn boek dat zijn oorspronkelijke bedoeling van het WWW was dat iedereen de pagina’s ook zou kunnen bewerken (zoals wat nu uiteindelijk een wikiwikiweb is) en waarop iedereen alle informatie kon zetten die hij wilde delen met de wereld zodat alle kennis ter wereld op deze manier gedeeld zou kunnen worden.

Bovendien wilde ik al langer een soort van persoonlijke website, maar de standaard ‘hallo ik ben jeroen en mijn hobby is computer’-homepage vond ik nogal zinloos, daarom leek een weblog mij wel leuk.

Na wat zoeken naar gratis webloghosting kwam ik op blogger.com uit. Daar registreerde ik mijn allereerste weblog, dat het levenslicht zag op 8 augustus 2003.

Na een tijdje bloggen begon ik de service van blogger.com toch een beetje te mager te vinden (hoewel het voor veel mensen zeer geschikt is), dus ging ik op zoek naar een systeem dat je op eigen webspace kon installeren, en naar gratis webhosting.

Als weblogsystemen leken Pivot en Nucleus mij wel leuk en na wat proberen was het dan ook snel beslist, ik ging voor Nucleus! Daar had ik webspace voor nodig die PHP en MySQL ondersteunde, maar dat was een ander paar mouwen. Na lang zoeken naar gratis php-mysql hosting en enkele van deze hosts te hebben getest heb ik het opgegeven. Van oktober 2003 tot september 2005 werd mijn weblog (en alle andere websites) gehost bij be-HOSTED. Sinds september 2005 worden al mijn sites gehost bij DreamHost, waar ik erg tevreden over ben.

Sinds januari 2009 draait het weblog niet meer op Nucleus, maar op WordPress

Disclaimer

De informatie op deze website weerspiegelt mijn persoonlijke opinie, deze komt mogelijk niet steeds overeen met de opinie van het bedrijf waarvoor ik werk. Deze website is op geen enkele manier verbonden met mijn werkgever.

Licentie

Creative Commons

All content on this website, including text, photographs and any other original works, unless otherwise noted, is licensed under a Creative Commons License.