XFN - XHTML Friends Network

Via via kwam ik op deze website uit en heb hem nog maar in de vlucht kunnen bekijken.
XFN is een manier om bij links naar webpagina's van andere mensen informatie te geven over je persoonlijke relatie met de persoon van de pagina waarnaar je linkt op een manier dat machines het kunnen interpreten. Zulke dingen interesseren mij enorm want ze kunnen bijdragen aan het semantische web. (Het semantisch web is het www van de toekomst waar machines alles kunnen interpreteren, wat bijvoorbeeld veel intelligentere zoekmachines oplevert)
Ik ga de specificaties van XFN een van de volgende dagen doornemen en eventueel aan het blog toevoegen.
Via de XFN website kwam ik op het FOAF project terecht. Met FOAF kan je mensen, hun relaties en de dingen die ze maken en doen beschrijven. FOAF is een XML/RDF toepassing dus past ook perfect in het semantische web (RDF is de centrale taal voor het semantische web)


XFN - XHTML Friends Network

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed