Winamp Media Library Query Language

Toen ik nog Winamp 3 gebruikte had ik al het idee dat het eigenlijk mogelijk moest zijn om 'dynamische' playlists te maken. Playlists waarin je niet liedje per liedje opslaat maar wel de verschillende mappen waarvan winamp de liedjes moet spelen, zodat je niet steeds je playlists moet updaten als je een nieuw liedje hebt.
Ik had in de MediaLibrary van Winamp 3 ook al gezien dat er een Query Language in zat maar vond er niet echt informatie over.
In Winamp5 zit deze Query taal er ook in met een heel eenvoudige handleiding waardoor ik ze nu snap. En ja hoor! Hier zijn de 'dynamische' playlists, die in de MediaLibrary 'Views' heten :-) En ze zijn krachtiger dan ik had durven dromen! Je kan filteren op bestandsnaam en pad, lengte, aantal keer gespeeld, persoonlijke score die je hebt toegekend, genre,... noem maar op! ScreenshotHoe maak je nu een view?
Allereerst moeten alle mediabestanden die je in je view wilt in je medialibrary zijn opgenomen. Om dit te bereiken voeg je eerst alle mappen toe waar de media library moet zoeken naar mediabestanden. Dit doe je door in de medialibrary op Library te klikken en dan op Library Preferences.... Je krijgt dan een venster waar je de mappen kan instellen. Screenshot Daarna klik je in de media library op Library en dan op Rescan media folders (in background). Nu zijn al je mediabestanden ge?ndexeerd in de medialibrary.
Screenshot Nu gaan we de view zelf maken. Klik daarvoor met de rechtermuisknop (in de media library) op Local Media en dan op Add new view.... Nu krijg je het venster waar je de view kan defini?ren. Onder het vak om je query te schrijven vind je de uitleg, maar eens je het doorhebt is het heel eenvoudig. Elk onderdeel van je query bestaat uit drie stukken:

  • een eigenschap van een liedje (title, lengte, aantal keer gespeeld,...)
  • een vergelijkingsoperator (=, !=, >=, HAS, BEGINS,...)
  • en een waarde waarmee wordt vergeleken ("Germain", 3, "techno",...)
ScreenshotJe kan verschillende van die stukken koppelen door AND, OR, NOT,... te gebruiken.
Een eenvoudig voorbeeldje is FILENAME BEGINS "H:\lounge" && TYPE = 0. Deze query resulteert in alle audiobestanden die zich in de map H:\lounge bevinden.
Om het nog wat makkelijker te maken kan je je query ook maken met de query builder (door op de knop query builder te klikken)

Comments

Avatar

Maarten on 2004-01-08 12:55 reply

Ach, onder examens doede

Ach, onder examens doede dingen die ge normaal ni doet...

Ben nu aant surfen in Fedora Core 1 (Linux), op een Virtual PC.

Avatar

TeRanEX on 2004-01-08 22:23 reply

Hey das toevallig :lol: Ikke

Hey das toevallig :lol: Ikke ook (over da leren)

Maarten, die Virtual Pc is da met dju hoe heet da prog nu weer... vmware? Ik zit met het probleem dat mijn Wi-Fi kaart niet wordt ondersteund door Linux (??n of andere exotische chipset :evil:), maar had gedacht om win98 te installeren op een virtuele pc binnen linux zodat ik misschien via een virtueel netwerk toch zou kunnen internetten als die win98 een beetje voor router speelt?

Avatar

Maarten on 2004-01-09 09:03 reply

Uw ?chte OS speelt steeds

Uw ?chte OS speelt steeds voor router, en geloof me, kheb zitten klooien me tdie vmware om dat in orde te krijgen :-)

Nu eens leren...

Comment Atom Feed