Bloggen met w.blogger

logo Een tijdje geleden heb ik w.bloggar nog eens geprobeerd en sindsdien post ik vrijwel alle items op mn weblog via dit programma.
w.bloggar is een programma om, vanop je desktop (onder windows), te posten op je weblog. Dit werkt over het algemeen wel sneller dan posten via je de webbased interface van je weblogsysteem. Je moet immers niet inloggen op je administratiegedeelte, kiezen dat je een nieuw item wilt toevoegen,... Je start het programma op, begint je item samen te stellen, klikt op Post & Publish en enkele seconden later staat je item op je blog.
Het programma ondersteund een hele reeks weblogtools zoals Nucleus, Movable Type, b2, Blogger.com,... ScreenshotVerder heeft het nog een paar handige extra's zoals spellingscontrole en kan je niet geposte item lokaal opslaan, zodat je ze later kan posten. Ook is het heel makkelijk om een van je laatste berichtjes te bewerken. Na enkele klikken heb je het te bewerken berichtje geopend, kan je het bewerken, en staat de aangepaste versie terug online.

Natuurlijk heeft het programma ook een paar nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld, als je Nucleus als weblogsysteem gebruikt, niet aanduiden welk deel van je item de uitgebreide tekst moet worden.
(En toen ik mijn vorige versie van dit item poste crashte het programma... item weg :-( )


[Update] Blijkbaar lag het aan mijn internet verbinding dat het programma crashte, want na me opnieuw aan te melden bij windows werkte het weer perfect.

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed