FancyURL's :-)

Ik heb er een paar uur mee bezig geweest om het helemaal in orde te krijgen maar het is gelukt: FancyURL's.
De standaard-url's die Nucleus maakt zien er immers niet zo mooi uit (bijvoorbeeld: http://budts.be/weblog/index.php?itemid=189), wanneer je de FancyURL's aanzet zien je url's er plots veel mooier uit (bijvoorbeeld: http://budts.be/weblog/item/189). Bovendien kunnen zoekmachines dit soort URL's makkelijker indexeren.
Ik heb bovendien mijn manier om extra pagina's toe te voegen ook wat aangepast, zodat ze geen eigen skin meer nodig hebben en ook werken met FancyURL's.
Een uitgebreide beschrijving ga ik hier nog van maken op mijn Wiki

Comments

Avatar

Schatteke on 2004-02-18 08:58 reply

wa maakt nen url nu in

wa maakt nen url nu in godsnaam uit!? tis toch de pagina die telt! Daar kijk ik nu eens NOOIT naar ze, das naar nen url. enkel om op ne website te raken, maar dan pffffff wa maakt het uit?

Avatar

TeRanEX on 2004-02-18 09:45 reply

Ja inderdaad het is de inhoud

Ja inderdaad het is de inhoud van de pagina die telt, maar hoe korter de url hoe beter toch? En ze worden veel beter ge?ndexeerd door zoekrobots, wat ik ook we een groot voordeel vind...

Avatar

Schatteke on 2004-02-18 11:15 reply

Nee ik blijf bij mijn mening

Nee ik blijf bij mijn mening url's maken niets uit. En trouwens, is het niet belangrijker dat mensen via home op een pagina raken? dan leren ze pas echt de website kennen. anders alleen maar die ene pagina en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?

Avatar

TeRanEX on 2004-02-18 11:31 reply

Jamaar als ik nu bijvoorbeeld

Jamaar als ik nu bijvoorbeeld een item toevoeg en daar een link naar wil zetten op ons klasforum is dat toch makkelijker om een zo kort mogelijke url te hebben? en via een zoekmachine moet je toch ook niet pers? via de homepagina op een website komen? daar zoek je toch naar informatie die je interesseert en als je op een 'subpagina' van een website vind wat je zoekt, maakt het toch niet uit dat je niet via de homepagina op die website bent gekomen?

Avatar

Schatteke on 2004-02-18 11:43 reply

als er ergens een link staat,

als er ergens een link staat, dan moet je der toch gewoon op klikken. dan mag da voor mijn part 100 tekens hebben, ik hoef er toch alleen maar op te klikken en gedaan. en om het te posten das maar ff ctrl+c en ctrl+v dus veel verschil maakt het hier ook niet uit...

Avatar

Frederik on 2004-02-19 20:23 reply

Mooi werk! Je bent een krak,

Mooi werk! Je bent een krak, zoals ze dat zeggen. Er loopt wel het een en ander mis met je skin op Safari (ik mail je wel hierover).

Avatar

TeRanEX on 2004-02-19 20:31 reply

@Frederik "Je bent een

@Frederik "Je bent een krak,.." :oops: nee hoor gewoon een beetje prutsen :wink:

Ik ben benieuwd naar de fouten in Safari, ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk XHTML 1.0 Transitional te gebruiken (hoewel er hier en daar wat foutjes inzitten met ampersanten enzo), maar vooral over CSS moet ik nog heel erg veel lezen. Spijtig genoeg is de officiele W3C CSS2 recommandation een document van meer dan 300 bladzijes.. zal toch alle moed eens bijeen moeten rapen...

Comment Atom Feed