ClearType of toch maar niet?

Via via kwam ik gisteren op Veerle's blog, waar precies wel interessante dingen opstaan.
Vandaag staat er een artikel op over Fontrendering op Mac OS X en Windows XP. Toen ik het artikel las snapte ik plots meer over ClearType van Windows XP, en heb het dan ook maar eens geprobeerd. ClearType is een systeem waarmee fonts mooier zouden moeten worden weergegeven worden op het scherm. Daarvoor gebruikt het anti-aliasing.
Cleartype versus standard Wat ik nu het aangenaamste vind, met of zonder ClearType, weet ik niet zo goed. In het begin komt ClearType wel even raar over (het deek me denken aan hoe tekst er onder Linux uitziet), maar sommige stukken tekst zijn inderdaad wel mooier, hoewel sommige stukken tekst dan weer lelijker overkomen. Vooral cursieve tekst is wel mooier. Daartegenover staat dan weer dat ik de vette tekst in Sharpreader bijna niet kon onderscheiden van de gewone... Cleartype versus standard
ClearType kan je onder Windows XP als volgt aanzetten: Klik rechts op het bureaublad en klik op 'Properties', ga naar het tabblad 'Appearance' en klik op 'Effects'. Zorg er daarvoor dat 'Use the following method to smooth edges of screen fonts' aanstaat en kies uit het lijstje 'ClearType'.

Veerle's blog: Fontrendering on Mac OS X and Windows XP
Microsoft ClearType

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed