Nog een plugin: NP_Counter2

screenshotVandaag heb ik mijn tweede plugin voor Nucleus geschreven: NP_Counter2.
Met deze plugin kan je een tellertje toevoegen aan je Nucleusweblog, dat het aantal bezoeken telt (dus niet het aantal hits). De plugin gebruikt hiervoor een phpsessie waardoor iedere bezoeker dus maar één keer wordt geteld en telkens hij naar een andere pagina gaat dezelfde waarde voor de teller te zien krijgt.


Ook deze plugin vind je weer op mijn wiki: http://wiki.budts.be/NpCounter2


[Update] Omdat enkele 'bots', zoals de GoogleBot, mijn tellertje op een paar uur al hadden opgehoogd tot 620 (!) heb ik de plugin geupdated naar versie 0.2, zodat hij de meest voorkomende bots en spiders detecteerd en hierbij de teller niet ophoogd.


[Update] Nog een update :-) Ik heb de plugin iets gewijzigd waardoor ieder blog binnen je Nucleus installatie (moest je er meerdere hebben) een eigen teller krijgt.
Dit heeft wel als gevolg dat je minstens Nucleus 2.20 nodig hebt. Om een upgrade te doen zal je wel eerst versie 0.1 of 0.2 moeten uninstallen (schrijf eerst even de stand van je teller op!).
Dat brengt de versie van NP_Counter2 op 0.3 :-)

Comments

Avatar

TeRanEX on 2004-04-23 12:41 reply

@Schatteke: Een hit zou

@Schatteke: Een hit zou geteld worden bij iedere pagina die je bezoekt. Dus als je dan bijvoorbeeld 5 pagina's na elkaar bezoekt zou de teller 5 keer omhoog gaan. Bij mijn teller krijg je bij de eerste pagina je nummer toegewezen en deze blijf je zien, tot je nog eens een volgende keer terug komt.

@Jef: ja zenne :D

Avatar

TeRanEX on 2004-04-23 13:06 reply

@Schatteke: oei heb maar op

@Schatteke: oei heb maar op de helft van je vraag geantwoord: het tellerke staat bij de 'Stats' in de linkerkolom: Hits: 78 (toegegeven hits is niet echt de goede aanduiding maar Bezoeker of zoiets was wat te lang)

Avatar

TeRanEX on 2004-04-23 20:14 reply

@Schatteke: @1: ja das

@Schatteke: @1: ja das inderdaad waar da was ik even vergeten (dit komt door een bug in mozilla...) Ik dacht dat ik daarstraks een ingeving had om dit eindelijk eens op te lossen maar het leek toch niet echt te werken, maar ik ga er nog wel eens verder over nadenken.

@2: Omdat ik al een lijstje met statistieken had leek het mij mooier om die daar bij te zetten als tekst...

Comment Atom Feed