Jabber achter een firewall gebruiken

Jabber PoweredOm Jabber een beetje te promoten heb ik een uitleg geschreven over hoe je Jabber kan gebruiken als je achter een firewall zit. Hiervoor gebruik ik Psi onder Windows.
Bovendien is het met deze manier ook mogelijk om in te loggen op MSN Messenger en ICQ e.d. via Transports, maar dat stukje moet ik nog uitschrijven (met dank aan Jef Pober ;-) )
Jabber achter een firewall Gerelateerd:

Comments

Avatar

Rav^ on 2004-05-04 11:13 reply

Ik gebruik op school Miranda

Ik gebruik op school Miranda IM, die vond zelf zijn weg voorbij de proxy en de firewall. Ik heb die Jabber/Psi combinatie even getest hier. Het werkt perfect, maar het programma op zich is veel te uitgebreid om gebruiksvriendelijk te zijn, ik waan me terug in het ICQ-tijdperk :)

Avatar

TeRanEX on 2004-05-04 11:20 reply

Ha die Miranda ga ik dan ook

Ha die Miranda ga ik dan ook eens testen :-)
Dat Psi zo uitgebreid is vind ik juist ??n van de leuke dingen aan het programma. Zo kan je het Jabber-protocol echt volledig gebruiken

Avatar

Thirza on 2004-08-19 09:11 reply

Hey, thanks voor je uitleg!

Hey, thanks voor je uitleg! Heeft me al een stukje verder geholpen maar helaas lukt het me nog niet om te connecteren :(.
Ik heb je instructies gevolgd om PSI te gebruiken achter een firewall, maar helaas geeft ie nog altijd een server error: "connection error: error during proxy negotiation".
Wat nu? Iemand een verklaring of oplossing?

Groetjes en alvast bedankt!
Thirza

Avatar

TeRanEX on 2004-08-19 22:18 reply

Gebruik je de juiste

Gebruik je de juiste proxy-instellingen? Dit moet dezelfde zijn als degene die is ingesteld als HTTP-proxy in je webbrowser (in firefox bijvoorbeeld: Tools > Options... > General > HTTP Proxy)

Comment Atom Feed