Nieuw Firefox thema

Screenshot Zoals een paar dagen geleden al was te lezen op mozbrowser komt er een ander standaard thema in Firefox. Dit is niet omdat het huidige (dat nog maar net bijgewerkt was) lelijk is, verre van. Maar wel omdat de auteur van het huidige thema zijn bronbestanden van de graphics niet wil vrijgeven en dat is natuurlijk onontbeerlijk in een open-source (voor de Jef: Free Software ;-)) project.
Daarstraks heb ik op school even in de vlucht de recentste latest-09-build geinstalleerd en het nieuwe thema eens bekeken. Ik moet zeggen dat het niet lelijk is, maar er is nog h??l erg veel werk aan. Het Qute-thema heeft immers ook een hele evolutie meegemaakt zoals je hier kan zien. Blijkbaar zijn er al vrij veel negatieve reacties opgekomen want Ben Goodger begint zich licht te irriteren.
Het Qute-thema blijft overigens wel beschikbaar als losstaand thema :-)

Comments

Avatar

Kristof on 2004-06-10 14:45 reply

Wat moet ik me voorstellen

Wat moet ik me voorstellen bij "bronbestanden van de graphics" ?

Avatar

TeRanEX on 2004-06-10 18:12 reply

Bronbestanden van de graphics

Bronbestanden van de graphics zijn de bestanden die je nodig hebt als je iets aan de graphics wilt aanpassen, dus eigenlijk de vectori?le bestanden. De auteur van het Qute-theme wilde deze bestanden dus niet vrijgeven en daardoor zou mozilla nooit zelf iets aan de graphics kunnen aanpassen. Dat is natuurlijk allemaal niet zo erg wanneer de auteur van Qute bij mozilla blijft, maar als hij op een dag niet meer wil meewerken zitten ze met een theme waar ze niets meer aan kunnen aanpassen...

Comment Atom Feed