Leuke Firefox extensie: MozEx

Screenshot MozEx is een extensie voor Firefox (en Mozilla) die je toelaat om verschillende programma's te starten vanuit Firefox voor verschillende dingen zoals FTP, IRC, Telnet... Verder kan je met de extensie de broncode van een webpagina ook bekijken in een programma dat je zelf kiest. Hoewel de ingebouwde sourceviewer van Firefox niet slecht is bekijk ik de broncode soms toch liever in een echte editor.

ScreenshotWat echter het knapste is aan de extensie is de mogelijk om een textarea in een webpagina te bewerken in je favoriete programma. Daarvoor klik je in een textarea rechts en kies je 'mozex' > 'Edit Textarea'. Dan floept je favoriete editor open met de eventuele inhoud van de textarea, zodat je dat kan bewerken. Wanneer je klaar bent klik je op de save-knop van je editor en mozEx plaatst de nieuwe inhoud in het textvak (en delete het tijdelijke bestand).

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed