Nieuwe GSM... T610 of ST55?

T610Zo, nu ben ik die oude Nokia 3330 echt wel k*tsbeu. Na twee seconden bellen begeeft de 'opgeladen' batterij het, de toetsjes reageren niet meer (maar dat was eigenlijk al veel langer), het schermpje loopt in de hoek wat uit... kortom na 2 en een half jaar heeft de gsm zijn beste tijd gehad...

Nu de gsm-solden nog net niet gedaan zijn, is het dus eigenlijk wel de geschikte moment om een nieuw mobieltje te kopen. Dat bedacht ik toen ik in de folder van The Phone House de Sony Ericsson T610 zag staan voor €179 ipv €269. Hoewel deze gsm al een tijdje (een jaartje ofzo) bestaat was ik er eigenlijk op slag een beetje verliefd op. De solden duren echter nog maar een week dus ben ik maar direct opzoek gegaan naar enkele reviews en eigenlijk waren ze allemaal hoofdzakelijk positief over de gsm. Vooral de review op O'Reilly vond goed in elkaar steken. Bovendien heeft de auteur ervan op zijn eigen website een reeks foto's die met verschillende gsm's zijn getrokken zodat je de kwaliteit kan vergelijken. Je kan de gsm trouwens online uittesten (ik heb ondervonden dat dit niet in de nederlandstalige pagina's leek te werken dus zet ik hier even de link van de engelse versie).
De T630 lijkt me overigens ook wel een leuke gsm. Wat het uitzicht betreft vind ik hem precies iets mooier, maar hij is wel duurder (toch nu de T610 in solden is) en na enige studie blijkt dat er ook maar heel weinig verschillen zijn tussen de T610 en T630: de T630 heeft een soort van IM-client ingebouwd (kan best leuk zijn maar dat kost alleen maar geld) en een TFT scherm, dat er voor zou moeten zorgen dat je het ook perfect kan lezen in het volle zonlicht.
Een andere gsm die me wel aanspreekt is de Siemens ST55. Met de solden kost die nu €169 in een Mobistar pak (en ik ben en blijf BASE). Als je echter de functies bekijkt lijken dit er toch niet zoveel te zijn als de T610. Bovendien heb ik nog niet echt ervaring met een Siemens...

Het zal dus vermoedelijk de T610 worden maar commentaren/tips/ideeen zijn dus altijd welkom :-)!

UPDATE: Het is dus de T610 geworden :-)

Comments

Avatar

ByteWarrior on 2004-07-26 18:52 reply

De goede tijden zijn

De goede tijden zijn blijkbaar voorbij voor Nokia. Veel mensen die ik ken hebben een Nokia (ik ook) en iedereen wil de volgende keer iets ander proberen. Grootste boosdoener: de batterij die het altijd wel laat afweten...

Die T610 ziet er wel goed uit. 315 uur standbytijd. En er zit Java op, dus je kan er eventueel een Java Jabberclient op installeren. Hoe dat ik zijn werk gaat, weet ik niet juist, maar technisch gezien, moet het mogelijk zijn ;-).

Avatar

TeRanEX on 2004-07-26 22:24 reply

haja over die jabber had ik

haja over die jabber had ik nog niet nagedacht maar IM op een GSM lijkt me nu toch net iets te veel speelgoed en vooral kostelijk. Maar inderdaad, het feit dat er java opzit vind ik wel leuk :-)

Avatar

TeRanEX on 2004-07-27 23:15 reply

Ja? Dat wist ik niet. Maar

Ja? Dat wist ik niet. Maar dan moet je natuurlijk wel toegang tot GPRS hebben en dat heb ik niet...

Avatar

TeRanEX on 2004-07-28 16:05 reply

Ik heb nog wat geGoogled naar

Ik heb nog wat geGoogled naar 'T610' en via GoT (http://gathering.tweakers.n...) (met handige/leuke tips etc) kwam ik een zeer knap programma tegen om je T610 (of andere SE-gsm) mee te bewerken/backupen/...: Float's Mobile Agent (http://fma.sourceforge.net/) (het ziet er in ieder geval knap uit want ik heb nog geen bluetooth op m'n pc). Bovdien is het programma open-source (GPL) :D
Enkele screenshots vind je hier: http://fma.sourceforge.net/...
Met het programma is ?cht alles mogelijk, je kan er zelfs je Winamp mee besturen vanop je GSM (zelfs met playlists die op je gsm-scherm verschijnen, WOOOW ;-)!)!

Dit kwam ik ook nog tegen: http://www.esato.com/board/... best wel grappig :D

Avatar

Weps on 2004-08-19 14:53 reply

Ik heb ook zo'n T610. Het is

Ik heb ook zo'n T610. Het is inderdaad wreed lastig om iets op dat schermpje te lezen in zonlicht. Wat je schrijft over die T630 klopt dan ook. Da's eigenlijk een geoptimaliseerde T610 en om dat schermprobleem op te lossen hebben ze er dus een TFT ingestoken.

Voor de rest een zeer aardig beestje, die T610!

Avatar

Tricks on 2004-11-20 09:21 reply

Hey, Ik heb die fma

Hey,
Ik heb die fma geprobeerd, en ik krijg de verbinding gewoon niet voor elkaar. Ik heb een bleutooth verbinding van Belkin. Ik heb com 7 geactiveerd zodat deze via bleutooth zou werken. En dan zou ik in FMA normaal gezien de com poort kunnen selecteren i p v de bleutooth verbinding. Kan jij me helpen.

Avatar

Dorien on 2004-12-23 10:05 reply

Ik kan me volledig gerkennen

Ik kan me volledig gerkennen in jouw verhaal, ik wil nu ook van men 3330 af en krijg een t610 voor deze feestdagen!! Ik was ook op slag verliefd. Veel succes met de gsm en ik hoop dat ik de mijne ook snel krijg!!

Avatar

dorien on 2005-01-02 17:20 reply

ik heb de mijne gekregen en

ik heb de mijne gekregen en ben er nu nog verliefder op!!!

Avatar

dorien on 2005-02-05 15:06 reply

hoe haal je siemens st55 uit

hoe haal je siemens st55 uit elkaar ?
ikke

Avatar

eelco on 2005-03-10 20:21 reply

Misschien ook eens naar Sagem

Misschien ook eens naar Sagem kijken. Zijn goede toestellen. Kijk even op http://www.hoeveelschuifthe... Kwam er om een spelletje te spelen, later kwam ik er achter dat je het bij elkaar gespeelde geld kon laten uitbetalen als je KPN abonnement nam. Miscchien een idee. Daar krijg je nl een Sagem bij.

Comment Atom Feed