Internet Nieuwsjes

Vandaag kwam ik enkele interessante nieuwsjes tegen die allemaal wel op de ??n of andere manier te maken hebben met het Internet.

Zo valt er op ZDNet te lezen dat het Internet vandaag zijn 35ste verjaardag viert. Het artikel geeft een h??l erg kort, maar leuk overzicht van de geschiedenis van het Internet en het WWW.

Ook op ZDNet wordt verteld dat een Microsoft-topman niet met Internet Explorer surft maar Firefox verkiest. Dit halen ze uit een interview met deze topman. Ik vind het betreffende onderdeel van het interview echter nogal vrij ge?nterpreteerd:

Security is really an industry-wide problem. Just this morning I had to install an update to Firefox to block a flaw that would've allowed an attacker to run a program on my system

Volgens mij wilt dit niet pers? zeggen dat de persoon Firefox verkiest boven IE, maar enkel dat hij ook Firefox op z'n pc heeft staan... Waarom? Misschien gewoon om de concurrentie in het oog te houden? Ook de reacties op het artikel zijn trouwens in deze trend, kortom: manipulatie van de pers?

Hier en daar doken er al geruchten op dat Google, naast z'n zoekmachine, webmail en community site, nu ook werkt aan een Instant Messenger. Dit is nu ook te lezen op Tweakers.net. Eigenlijk was het wel een beetje te verwachten. Toen ik het gerucht voor het eerst las hoopte ik meteen dat ze bij Google Jabber zouden gaan gebruiken en, als we de geruchten mogen geloven, is dit ook de bedoeling. Dat zou de doorbraak van Jabber kunnen betekenen en Google zou er mee laten zien aan de wereld dat het een h??l erg modern bedrijf is. Open standaarden (zoals Jabber XMPP er een is) worden immers meer en meer gebruikt, maar bedrijven hebben er dikwijls angst voor om ze te gebruiken in hun eigen software. Open Standaarden laten immers toe dat je zonder probleem van software kan veranderen en als software bedrijf is het natuurlijk je bedoeling dat je klanten je software blijven gebruiken en niet overstappen op dat van je concurrent.

Comments

Avatar

Percept on 2004-09-04 16:22 reply

Ik vind ook wel dat de

Ik vind ook wel dat de interpretatie nogal vrij genomen is. Ik denk, net als jij, dat het gewoon een kwestie is van de concurrentie in het oog te houden.

Comment Atom Feed