GKrellM: hou je pc in het oog

GKrellMGeeks vinden het altijd leuk om een oogje op hun systeem te houden. Een tooltje zoals GKrellM is hiervoor erg handig. GKrellM is opgebouwd uit 'blokjes' die onder elkaar staan. Deze vorm van het programma is erg handig omdat je het programma op die manier ergens aan de zijkant van je scherm kan zetten, waar het niet in de weg staat en steeds snel toegankelijk is. Met GkrellM kan je verschillende onderdelen van je pc in het oog houden. Zo zijn er onderdelen voor de CPU-load, het gebruik van geheugen en swap, een klokje, het gebruik van de harde schijf, hoeveel data er door je NIC gaat, de status van je batterij, ... Er is zelfs een onderdeel dat je inbox in de gaten houdt. Als je met deze standaard onderdelen nog niet genoeg hebt kan je bovendien nog plugins installeren. Zo zijn er onder andere plugins die de Internet tijd weergeven, op regelmatige tijdstippen een bepaald ip-adres 'pingen' en de status van je shiftlock en numlock toetsen weergeven. Minder nuttige plugins zijn er natuurlijk ook, wat dacht je van een wapperende amerikaanse vlag? (wtf?) Het programma is bovendien skinbaar, zodat je het een jasje kan geven dat past op je desktop.

Oorspronkelijk is het programma een Linux-programma, maar er is een versie voor Windows beschikbaar. Hiervoor heb je wel GTK nodig. Voor eventuele problemen kan je best een kijkje nemen in de FAQ

Comments

Avatar

Ruben on 2004-11-24 18:40 reply

Ziet er wel iets handig uit

Ziet er wel iets handig uit maar wat is GTK?

Avatar

Matthias on 2004-11-24 20:40 reply

GTK = Gimp Tool Kit. Soort

GTK = Gimp Tool Kit. Soort van library framework die je nodig hebt voor een aantal grafische toestandjes waar Gkrellm zich van bedient. (Enkel in linux!)

Leuk, ik had het een tijdje staan maar ik heb het na een tijdje van mijn desktop afgekikkerd: liever alles licht en functioneel dan heavy eye-candy.

Comment Atom Feed