OpenOffice.org 2.0 Preview

Vandaag heb ik toch maar eens een preview van OpenOffice.org versie 2 geïnstalleerd. Dit naar aanleiding van een artikeltje op /., wat op zijn beurt werd gepost naar aanleiding van een review door The Inquirer.

Eén van de items waarop ik hoopte voor OpenOffice.org was een toch iets mooiere look voor het programma. Hoewel dit natuurlijk niet zo erg belangrijk is, is het toch altijd aangenamer. Bovendien schrikt de huidige interface van OOo 1.x de 'standaard' computer gebruiker wel een beetje af vrees ik. En jawel! OOo 2.0 heeft een véél mooiere interface! Wat me verder onmiddellijk opviel was dat je venstertjes zoals die van de 'Stylist' nu kan 'docken', zodat ze niet meer als losse venstertjes staan, maar een onderdeel van het hoofdvenster worden. Héél erg handig want die stylist stond in OOo 1.x altijd maar in de weg...

Meer kan ik er momenteel nog niet echt over zeggen want ik heb het nog maar in de vlucht bekeken. Het gaat in ieder geval de goede richting uit!

Vergelijkende screenshot tussen OOo 1.x Writer (links) en OOo 2.0 Writer (rechts): Screenshot Screenshot

Guide to New Features

Comments

Avatar

Ben on 2004-12-21 19:49 reply

De layout is er inderdaad

De layout is er inderdaad veel beter op geworden. Naar verluidt zijn de importmogelijkheden ook sterk verbeterd. Zo worden er nu meer functies uit de MS Office-bestanden ondersteund.

Het gaat zeker en vast de goede richting uit! Ik hoop dat er snel een stable release komt van deze OOo2!! :-)

Avatar

Ruben on 2005-01-05 09:48 reply

OpenOffice is van Sun

OpenOffice is van Sun blijkbaar... Dat wist ik niet.
Na de examens zal ik dit eens uittesten, want gratis (en legale) software kan niet slecht zijn :lol:

Avatar

TeRanEX on 2005-01-05 09:55 reply

OpenOffice.org wordt

OpenOffice.org wordt inderdaad gesponsord door Sun. Sun zelf heeft een eigen Office suite (staroffice dacht ik) die op OpenOffice.org gebaseerd is (met nog wat extraatjes)

Comment Atom Feed