OpenMagazine Februari

Enkele maanden geleden kreeg ik een mailtje waarin ik werd gevraagd of ik mee wilde werken aan OpenMagazine door af en toe eens een artikel te schrijven. OpenMagazine is een gratis, online magazine dat handelt over Open Standaarden, Open Source en Mozilla specifiek. Het is immers gegroeid vanuit MozBrowser, een nederlandstalige website over mozilla en verwante ondwerpen.

Het leek me leuk om dit te doen, om op die manier het idee van open source en open standaarden mee te kunnen verspreiden. Bovendien zou ik er zelf vast en zeker veel van kunnen bijleren, want schrijven voor een echt tijdschrift had ik immers nog nooit gedaan.

Zaterdag is de februari editie van OpenMagazine verschenen, waarvoor ik samen met Ben Branders een artikel heb geschreven over Jabber. Jabber is Instant Messaging op basis van XML. Verder ook nog tips voor Mozilla, XHTML versus HTML, FOSDEM en andere interessante artikels

OpenMagazine is beschikbaar als tekst, html en pdf-versies en kan je downloaden vanop een van de mirrors of via BitTorrent. Ik raad echter de PDF-versie aan omdat die heel mooi 'gelayout' wordt.

Comments

Comment Atom Feed