Vragen stellen op fora en nieuwsgroepen

Op het weblog van Ben staat vandaag een interessant artikel over vragen stellen op fora en nieuwsgroepen

Ik ben zulke dingen inderdaad ook al meermaals tegengekomen op het Nucleus Forum (dat overigens deze maand de award heeft gekregen van phpbbhacks.com). Mensen stellen een vraag die uit een zo kort mogelijke zin bestaat, zodat je eigenlijk totaal geen idee hebt wat voor een antwoord de gebruiker steld... (Over de taal wil ik in dit geval niet veel zeggen want voor de meeste mensen is engels niet de moedertaal)

Een gerelateerd onderwerp is het juist quoten. Sinds ongeveer twee weken ben ik Usenet aan het verkennen en daar is het écht wel aangewezen om je aan de netiquette te houden. Het is gewoonweg niet praktisch als je het niet doet en bovendien worden sommige mensen er zeer chagrijnig van... (is meteen ook een voorbeeld van wat Ben bedoelt-)

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed