Sneak: Vera Drake

Voor mensen die wel eens naar de cinema willen maar niet weten welke film ze moeten kiezen kan het sneak-ticket van Metropolis een goede uitkomst zijn (elke woensdag om 20u). Met een sneak-ticket weet je immers niet welke film je voorgeschoteld krijgt. Wat je wel weet is dat het altijd om een avant-première gaat. Bovendien mag je de eerste 15 minuten de zaal weer verlaten en krijg je je geld terug.

Omdat we meestal niet echt weten welke film te kiezen en zo'n sneak wel iets spannends heeft hebben we dit gisteren eens geprobeerd. De film was Vera Drake (bespreking met foto's)

De film speelt zich af in de jaren 50 en gaat over Vera Drake. Vera is een heel behulpzame vrouw, die hier uiteindelijk het slachtoffer van wordt. Om meisjes te helpen voert ze namelijk abortussen uit op een illegale manier. Wanneer het op een keer misloopt ziet de toekomst er niet erg rooskleurig uit.

In het begin vond ik de film 'rommelig' overkomen. Het duurt erg lang voor er een verhaallijn in de film komt. Bovendien ligt het tempo van de film héél erg laag. Soms te laag naar mijn gevoel. Dit creëert echter wel een sfeer die de miserie erg duidelijk toelicht.

Dit is in ieder geval geen alledaagse hollywood-film van dertig in een dozijn, maar een film waar je toch even wat stiller van wordt en die je een beetje met een miserabel gevoel achterlaat.

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed