WinDirStat

Daarstraks een tooltje gezocht waarmee ik kon kijken welke mappen en bestanden er veel plek innemen op m'n harde schijf. Na verloop van tijd gebeurt het immers wel eens dat er 'verloren' bestanden op je schijf achterblijven die dan behoorlijk wat plek kunnen gaan innemen.

WinDirStat bleek de geschikte tool te zijn. Met het programma kan je ??n of meerdere schijven of mappen laten scannen, waarna je een mooi overzicht krijgt van de data op de schijf. Dit overzicht bevat zowel een boomstructuur waar je gemakkelijk per map/bestand kan zien hoe groot het is en hoeveel % van de ruimte het in beslag neemt, alsook een overzicht per bestandstype. Bovendien wordt de verdeling ook volledig grafisch weergegeven. Dit leek me eerst nogal een rare manier om zoiets weer te geven, maar eigenlijk is het enorm handig, vermits je onmiddellijk kan zien of er grote bestanden op je schijf staan. Bovendien kan je op alle blokjes klikken zodat het bestand/map in de boomstructuur wordt geselecteerd zodat je gemakkelijk kan zien wat het juist is.

Comments

Comment Atom Feed