Album List voor Winamp

Al vrij snel toen ik m'n eerste eigen computer had - zo'n 5,5 jaar geleden - ben ik begonnen met al m'n muziek op m'n computer te zetten. Eerst in mp3 en daarna in Ogg Vorbis en Flac. Muziek vanop de computer afspelen vind ik nu eenmaal makkelijker. Je cd-tjes blijven netjes op hun plaats, ze blijven wat beter beschermd en je vindt liedjes veel sneller terug. Toch heb ik er altijd één probleem mee gehad. Ik had niet het goede overzicht van alle albums die ik heb, dat wat je wel hebt natuurlijk als je naar je echte cd's kijkt. Meestal ga ik immers op zoek naar een cd door naar de kleur van de zijkant te zoeken en dan de cover te bekijken. Ook als ik niet goed weet welke cd ik nog eens zal opzetten bekijk ik gewoon wat covers en neem ik diegene die me op dat moment het meeste aanspreekt. Dat is natuurlijk nogal moeilijk als je op een computer enkel maar lijstjes met bestanden en playlists hebt. Wat ik eigenlijk altijd wilde was een soort van bibliotheekje op m'n computer waarmee ik alle covers van m'n cd's kon bekijken om zo een cd'tje te kiezen en af te spelen

Een paar dagen geleden kwam ik de langverwachte oplossing tegen: Album List for Winamp.

Album List is een open source plugin voor Winamp waarmee je, zoals de naam al doet vermoeden, een mooi overzicht van je albums krijgt. Daarbij kan je kiezen of je de covers wilt zien, of een lijst wil zien van al je albums. Het toevoegen van albums aan Album List gaat overigens erg makkelijk. Je voegt in de instellingen van Album List één of meerdere mapjes toe waar de plugin moet zoeken en Album List ontdekt zelf albums en vindt zelf ook de cover van de cd, als die mee in het mapje staat. Het lijkt daarbij niet uit te maken hoe het bestandje met de cover heet.

Verder is het ook handig dat je meerdere Album Lists kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld een list maken voor al je cd's, en eentje voor al je video's.

Comments

Comment Atom Feed