Google Talk

Gisteren las ik op Tweakers.net dat Google vandaag naar alle waarschijnlijkheid z'n Instant Messenger zou lanceren en dat dit gebaseerd zou zijn op Jabber/XMPP. Er waren hier al eerder geruchten over geweest maar Google had deze steeds ontkend.

Toen ik vandaag las dat Google inderdaad "Google Talk" had gelanceerd wilde ik die natuurlijk zo snel mogelijk testen. Ik moet zeggen dat ik het best een leuk programma vind. Toegegeven, het is allemaal (nog) vrij eenvoudig, maar aan al die fancy-stuff van msn heb ik persoonlijk niet veel. Nog leuker aan het hele Google Talk is het feit dat het op Jabber is gebaseerd. Jabber is namelijk de open standaard voor Instant Messenger. (Meer over Jabber vind je overigens in het artikel dat Ben en ik voor Livre 8 schreven). Hierdoor is het dus zelfs helemaal niet nodig om het programma van Google zelf te gebruiken om met andere Google Talk gebruikers te chatten. Zo kan je bijvoorbeeld evengoed Gaim of Psi gebruiken (beide hele leuke, Open Source, IM-clients)

Google Talk Google Talk

Zoals te verwachten was draaide vandaag zowat de hele "blogosfeer" (dom woord ik weet het ;)) rond Google Talk:

Comments

Avatar

TeRanEX on 2005-08-24 23:47 reply

[quote=Jef Pober]Dat gesprek

[quote=Jef Pober]Dat gesprek is gephotoshopt![/quote]
Ik wist dat da ging komen :D

Avatar

vicky on 2005-08-25 09:30 reply

btw ik vin al die fancy-stuff

btw ik vin al die fancy-stuff van msn wel leuk en gebruik die graag, maar ik kan em ni gebruike omdat jij alternatief wilt doen...

Avatar

Maarten on 2005-08-25 18:43 reply

Pff al die IM netwerken

Pff al die IM netwerken tegenwoordig. Waar is den tijd dat ICQ op iedereen zijn computer stond. Dat was nog eens software met weinig foefkes, behalve echt functionele.

Avatar

Felix on 2005-08-26 02:01 reply

Welke jabber server moet er

Welke jabber server moet er dan opgegeven worden om met een andere client te connecten?

Comment Atom Feed