Hosting

Een tijdje terug las ik op het weblog van Cloping een artikel over hosting. Het ging er vooral over dat Belgische hosting toch wel veel duurder is dan hosting in de USA. Toen ik zelf ook wat begon rond te kijken verschoot ik eigenlijk ook wel van het grote verschillen tussen hetgeen je hier krijgt en wat je voor datzelfde bedrag in de VS kan krijgen.

Nu ben ik er over aan het denken om van hosting-ISP te veranderen. Na wat rondgezocht te hebben lijken JaguarPC (GigaDeal X5) en Dreamhost (Crazy Domain Insane) me wel te bevallen. En nu hoor je m'n vraag natuurlijk al komen :) Wie heeft er ervaring met één of beide van deze ISP's?

Wat ik zoal belangrijk vind: PHP (liefst 4 & 5 vermits sommige app's nog problemen lijken te hebben met PHP 5), IMAP, e-mail forwarding, Spamfilter (momenteel gebruik'k spamassassin en dat werkt goed), FTP, .htaccess, MySQL, subdomeinen, cronjobs, eventueel Python (voor Trac) en Ruby. Bij Dreamhost heb je ook een eigen Jabber-server wat me erg leuk lijkt. Ook CVS is aanwezig bij Dreamhost, wat een ander pluspunt kan zijn, hoewel CVS voor mij persoonlijk helemaal heeft afgedaan voor DARCS. Dus de mogelijkheid om DARCS repo's op de server te gebruiken via SSH is ook meer dan welkom.

Wat ik me verder nog afvraag: hoe zit dat juist met .be-domeinnamen? Momenteel heb ik er twee en die staan bij dezelfde ISP als m'n hosting. Ik heb echter gebrepen dat zowel JaguarPC als Dreamhost geen .be's rechtstreeks kunnen beheren (lijkt me ook logisch). Maar hoe gaat dat dan juist in z'n werk? Worden de .be's bij een ISP in belgië geregistreerd (bijvoorbeeld domeincentrale) en wordt de DNS naar de hosting-ISP doorverwezen zodat je evengoed vandaar alles kan aanpassen?

Comments

Avatar

vicky on 2005-09-07 09:37 reply

Ik denk dat zoiets om myserie

Ik denk dat zoiets om myserie vragen is + veel kosten in belgie voor de domeinnamen om te zette... Ik denk dat je beter eens goed rondkijkt in belgie, nederland, frankrijk ofzo...

Avatar

Clopin on 2005-09-08 08:45 reply

Omtrend ervaringen met

Omtrend ervaringen met JaguarPC verwijs ik je naar Polskaya. Ikzelf heb ook een hosting bij Dreamhost en heb er geen slecht woord over te zeggen. Dreamhost is zeer flexibel, zeer open en heeft een intuitief control panel. Mijn .be domeinnamen registreerde ik bij mijn vorige, Belgische hoster en... laat ze daar staan! Je moet gewoon de nameservers van je nieuwe hoster doorgeven, en je kan dan die domeinnaam beheren vanop je nieuwe hoster. Als je nog vraegn hebt mail je me maar (onderaan op mijn site) ;)

Avatar

Ben on 2005-09-08 21:59 reply

Ik ben eigenlijk zeer content

Ik ben eigenlijk zeer content van mijn hoster: Fab4. Belgisch, maar zeer goedkoop. Hulp via Jabber (vind dat maar eens! ;-). IMAP, MySQL, PHP en SSH toegang. Genoeg voor mij dus. Als je natuurlijke en full-blown enterprise website wilt opzetten, kies je best voor iets anders...

Avatar

Carl on 2005-09-09 11:30 reply

'k heb nog maar 1 paragraaf

'k heb nog maar 1 paragraaf gelezen: "cloping" moet "clopin" zijn; "verschoot" is geen Nederlands, "schrok" wel; "het grote verschillen" moet "de ..." zijn.
Misschien in de toekomst je tekstjes eens nalezen :)

Avatar

ikke on 2005-09-21 15:30 reply

Carl ni zevere zenne, da

Carl ni zevere zenne, da leest tenminste wa vlotter...

Avatar

Victor on 2005-09-23 13:05 reply

Hallo, Iemand een account

Hallo,

Iemand een account bij doemee.be?
Heb al 1 week een account en een .be geregistreert. Het geld hebben ze al, de domeinnaam heb ik nog steeds niet.
Op dns,be is er ook geen spoor van een doemee dns agent.
Iemand ervaringen met doemee.be
Ze zijn wel goedkoop, maar het werkt wel niet -((

Grt
Mark

Avatar

Barton on 2005-09-27 13:14 reply

If you pay peanuts you get

If you pay peanuts you get monkeys. Grtz, Bart

Avatar

Joris on 2005-10-05 18:03 reply

hmm, na wat "research" blijkt

hmm, na wat "research" blijkt die cheapass.be dikke rommel te zijn. Dat kan echter niet gezegd worden over die hollanders, want die zouden wél een betrouwbaar product leveren.

Avatar

Servaas on 2005-11-07 11:51 reply

Ik heb een account bij

Ik heb een account bij doemee.be (gratis vanwege actie) en ben zeer tevreden. Ze kopen domeinen in via Openprovider staat op de website, daarom zijn ze geen DNS.BE agent

Comment Atom Feed