OpenOffice.org 2.0

OpenOffice.org 2.0
Vandaag is de langverwachte versie 2.0 van OpenOffice.org vrijgegeven. Zelf gebruik ik al sinds het begin van dit jaar uitsluitend beta versies van OOo 2.0. Deze nieuwe versie heeft toch wel aardig wat verbeteringen tegenover versie 1.x. Zo ondersteunt OOo 2 het OpenDocument formaat, biedt het betere ondersteuning voor MS Office documenten, en heeft het een veel mooiere look.

Een uitgebreider overzicht vind je hier en hier. Downloaden doe je hier. Let wel: er is enkel nog maar een Engelstalige versie van versie 2.0 beschikbaar. Vertaalde versies volgen later.

OpenOffice.org 2.0
OpenOffice.org 2.0 onder Windows XP

Comments

Avatar

Ben on 2005-10-22 18:37 reply

Ze kunnen wel een deftige

Ze kunnen wel een deftige lay-out verzinnen, maar vergeet niet dat veel mensen ondertussen al vastgeroest zijn aan MS Word (e.a.). Daarom loont het voor de makers meer om iets gelijkaardigs (qua interface) te maken.

Ik vind wel dat OOo logischer in elkaar zit. Zo moet je de pagina-opmaak niet gaan zoeken onder Bestand (zoals bij Word wel het geval is).

Comment Atom Feed