Remember The Milk

Daarnet zag ik op del.icio.us popular Remember The Milk. Omdat er in de del.icio.us popular site dikwijls interessante sites zitten (vaak ivm ajax 2.0 en andere 'hot-technologies'), en de naam me leuk in de oren klonk bekeek ik de site even. De naam werd me onmiddellijk duidelijk. Op de site kan je to-do lijstjes bijhouden, zodat je de melk nooit meer hoeft te vergeten :D.

In tegenstelling tot Ta-Da Lists sprak Remember The Milk me onmiddellijk aan. Tijdens het registreren merk je onmiddellijk dat Remember The Milk aardig wat "Web 2.0" in zich heeft. Het registratie formulier doet niet alleen on-the-fly validatie, maar controleert ook onmiddellijk of de gebruikersnaam nog beschikbaar is.

Na de registratie kan je onmiddellijk inloggen, en krijg je ook nog een validatie e-mail. Die validatie e-mail deed me toch even van m'n stoel springen. Daarin staat namelijk (naast de validatielink) een e-mail adres vermeld waarnaar je doodeenvoudig een mailtje kan sturen om een taak te maken. En laat dat nu net zijn wat ik tegenwoordig regelmatig doe vanop m'n werk: een mailtje sturen naar mezelf om mezelf aan iets te herinneren, waardoor m'n eigen mailbox door mezelf wordt gespamd...

Remember The Milk zit best wel knap in elkaar, hoewel je naar sommige zaken toch wel even moet zoeken. Gelukkig is er een uitgebreide help waarin ik alles kon vinden. Qua functionaliteit valt er zeker niet te klagen. Zo kan je prioriteiten voor je Todo's instellen, ze onderverdelen in lijstjes, Todo's delen en doorsturen, mailtjes en IM-berichtjes laten versturen als er een bepaalde Todo moet gedaan worden, herhalende Todo's aanmaken, contacten bewaren,...

Remember The Milk zou best wel eens een enorm succes kunnen worden. En volgens mij is het dat reeds aan het worden als je bedenkt dat de site sinds gisteren online is en nu reeds op nummer 6 op del.icio.us popular staat!

Zie ook de learnmore pagina voor een goed overzicht van wat het allemaal inhoud, inclusief screenshotjes.

Comments

Avatar

Ben on 2005-10-12 21:33 reply

Ik had er eigenlijk al wel

Ik had er eigenlijk al wel veel vroeger van gehoord, maar ik ben dan ook geabonneerd op de *productivity-tag. ;-)

Nog nooit geprobeerd wegens een gebrek aan tijd (en interesse eigenlijk). Nu heb ik het dus wel geprobeerd en het is wel een technisch hoogstandje en zeker één van de meest gebruiksvriendelijkste sites die ik gezien heb. Heeft wel iets weg van Gmail... :-)

Ik heb een PDA en die zou ik nooit meer weg willen. Daar zet ik al m'n tasks in en die geeft zelf ook remindertjes, dus dat is geen probleem. Desalniettemin een mooi stukje website.

(En dit is het resultaat van mijn gepruts: http://www.rememberthemilk.... ).

Avatar

Jonas Wouters on 2005-10-13 09:26 reply

Idd mooi siteke. als je met

Idd mooi siteke. als je met webdav kan syncen enzo zou het perfect zijn... (voor synchronizatie met gsm en dergelijke)
Ik zal het vanavond is verder testen. Alvast bedankt voor de link

Avatar

. . on 2005-10-13 17:00 reply

ge kunt natuurlijk ook gewoon

ge kunt natuurlijk ook gewoon uw geheugen onderhouden en wat meer zelf onthouden... als je dat niet doet onthoud je gewoon niets meer!!!! (denk maar aan telefoonnummers vanaf het gsmtijdperk...) ik ben fel gekant tegen dit type van website!

Avatar

Joris on 2005-10-13 22:04 reply

". ." heeft eigenlijk wel een

". ." heeft eigenlijk wel een punt. En dat heeft misschien ook iets te maken met het feit dat ik een tijd geleden een boek gekocht heb om m'n geheugen te trainen :)
Verlies je eigen capaciteiten niet uit het oog, want je kan zelf enorm veel zaken onthouden, als je de juiste technieken maar kent...
... en toepast. Vooral dat laatste loopt bij mij een beetje fout :)

Avatar

vicky on 2005-10-13 23:12 reply

oeps!!! die ". ." ben ikke

oeps!!! die ". ." ben ikke dus... Sorry wou niet anoniem posten, alleen maakt vergeetachtigheid mij soms zo kwaad! En dan zeker die "hulpmiddeltjes" want die maken het alleen meer erger..

Avatar

Joris on 2005-10-14 20:19 reply

haha "vergeetachtigheid" :)

haha "vergeetachtigheid" :) schitterend dat net jij vergeet om je naam te schrijven!

Avatar

vicky on 2005-10-16 16:55 reply

Neenee nix vergeten... gewoon

Neenee nix vergeten... gewoon wa snel willen zijn omdak zo kwaad was (eigelijk nog steeds ben...)

Avatar

vicky on 2005-10-16 16:56 reply

Neenee nix vergeten... gewoon

Neenee nix vergeten... gewoon wa snel willen zijn omdak zo kwaad was (eigelijk nog steeds ben...)[en omdak bij den oude website (ne vele betere!) automatisch was ingelogd, dus dan moest k die naam niet type..]

Avatar

Maarten on 2005-10-25 15:54 reply

Zelf zet ik altijd alle

Zelf zet ik altijd alle reminders en taken in mijn GSM + synch met Outlook, en als ik dat doe, onthoud ik zelf ook altijd alles (de herinnering komt dan meestal als ik al bezig ben met wat ik moest onthouden). Als ik niks opschrijf, vergeet ik dat altijd...

Comment Atom Feed