Zoektocht naar een digitaal fototoestel

Al geruime tijd ben ik op zoek naar een leuk digitaal fototoestel. Dit weekend ben ik in verschillende winkels binnengestapt om het aanbod te bekijken. Ik wil een digitaal fototoestel dat liefst niet te groot is zodat het makkelijk in een jaszak en heuptasje past. Vanzelfsprekend moet het fototoestel foto's produceren van goede kwaliteit. Omdat ik de meeste foto's toch enkel op een computerscherm bekijk en een enkele foto eens zou laten afdrukken is het aantal megapixel minder belangrijk. 4 Megapixel zal wel voldoen. Optische zoom moet er natuurlijk ook wel aanzitten. En qua prijs zou ik toch niet boven de €300 willen gaan.

Nu ik wat informatie heb verzameld ben ik uiteindelijk hoofdzakelijk aan het twijfelen tussen de Canon Powershot A520 en de Canon Ixus 40. De Ixus 40 is héél erg klein, heeft een knap metalen design, 4 megapixel en 3x optische zoom. Hij kost rond de €279. De Powershot A520 is iets groter en is iets minder mooi, maar heeft daarentegen wel meer opties. Zo heeft hij 4 megapixels, 4x optische zoom en veel meer instelmogelijkheden. Er zijn zowel automatische instelmogelijkheden als manuele, waar je echt mee kan experimenteren. Verder kan je op de Powershot A520 ook nog extra lenzen zetten om nog andere resultaten te verkrijgen. In tegenstelling tot de Ixus 40 werkt de A520 op gewone AA batterijtjes wat ook wel een voordeel kan zijn. De A520 kost rond de €249, maar bij Grobet verkopen ze hem in een paket voor €279, waar je dan ineens twee paar batterijtjes met lader, een SD-card van 256MB en een tasje bijkrijgt. Momenteel zou ik dus eerder voor de Powershot A520 kiezen, want hoewel een knap design altijd leuk is, zijn de resulterende foto's natuurlijk wel het belangrijkste. Bovendien wil ik wel eens spelen met al die opties (hoewel ik daar momenteel niets van ken).

Van de Powershot A520 heeft Vicky een uitgebreide review met voorbeeldfoto's gevonden.

Heeft er iemand ervaring met één van deze toestellen of met andere vergelijkbare kiekjesschieters?

Update: Het is de Powershot A520 geworden :). (foto's volgen)

Comments

Avatar

Jonas Wouters on 2005-12-05 11:13 reply

Ik heb zelf een ixus 40. Ik

Ik heb zelf een ixus 40. Ik had hiervoor één van de eerste ixus serie camera's .. deze is gewoon veel sneller en kleiner dan zijn voorgangers...

Ik zou graag zo'n spiegelreflex camera willen ... kun je fantastische fotos mee trekken ... maar ik weet dat ik deze nooit zal meenemen omdat die zo groot is.. daarom heb ik gekozen voor een kleintje dat ik overal makkelijk kan meenemen. Met instellingen ga ik toch niet spelen ... het gaat me vooral om het snel foto's kunnen trekken...

Avatar

Maarten on 2005-12-05 13:06 reply

Ik heb een Powershot G6, is

Ik heb een Powershot G6, is iets groter (en ook duurder), maar is echt wel een topcamera!

In uw broekzak gaat hij niet passen, in een jaszak wrs. wel.

Zie trouwens ook http://www.digicamshop.nl, heeft betere prijzen dan je ze in België gaat vinden...

Avatar

mrnnn on 2005-12-07 20:20 reply

ga maar voor die

ga maar voor die kleinste

die opzetlenzen zijn maar niks, daar moet je het zeker niet voor doen. je zit dan met 2 lenzen na elkaar zodat je ferme vervorming krijgt.

die kleine ixusjes zijn echt wel degelijk en heel compact en stevig. zeker geen miskoop. eenvoudig degelijke foto's trekken.

dat experimenteren... tja, dat zou toch nog wat tegenvallen, dan ga je beter naar een echt hybridetoestel, zoals de fuji s5500 (heb ik zelf) of zo. of... als je echt wil geld uitgeven, een reflex (eos 350d om maar de goedkoopste te zeggen)

Comment Atom Feed