Kleine server-verhuis

Hier ben ik weer. Ja ik weet dat het lang geleden is dat ik nog eens heb geblogged... Natuurlijk heb ik het voornemen om in de toekomst terug wat meer te bloggen :) Wat er van komt zullen we nog wel zien...

Goed, ik ging het dus over de server-verhuis hebben. Zoals je al dan niet hebt gemerkt heeft het weblog een tijdje op een subdomein van gluefish.net gedraaid. Dit was omdat ik een tijdje wilde bekijken hoe het weblog en Nucleus het deden op Dreamhost. Sinds het begin, en dat dateert ook alweer van oktober 2003, is dit weblog gehost geweest bij be-hosted. Het laatste anderhalf-jaar is de kwaliteit van be-hosted er echter sterk op achteruit gegaan. In september vorig jaar ben ik om die reden beginnen rondkijken en heb ik een account geopend bij Dreamhost. Niet alleen krijg je er echt erg veel voor je geld, de support is nog super snel ook! En drie weken geleden heb ik dus eindelijk de koe bij de horens gevat en m'n weblog, en alle andere sites die nog bij be-hosted stonden, op tijdelijke subdomeinen gezet bij Dreamhost, om alles nog even te evalueren. Na twee weken leek alles me in orde te zijn en was ik klaar om de nameservers van budts.be te laten veranderen in die van dreamhost zodat budts.be volledig vanuit dreamhost.com beheert kan worden. Dus braafjes een support-ticket geopend bij be-hosted met de vraag om m'n nameservers te wijzigen... paar dagen wachten... nog paar dagen wachten... na 5 dagen nog maar een mailtje sturen ook.. nog een paar dagen wachten... en toen kreeg ik het vanzelfsprekend op mijn systeem en heb ik de registratie van budts.be getransferreerd naar webware.be (op aanraden van bart). Die transfer is nu dus ook in orde en alles staat nu dus bij dreamhost en het zou allemaal weer moeten werken :)

Na 8 maanden bij Dreamhost te zijn kan ik wel zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Je krijgt een zee aan diskspace en bandbreedte, erg veel mogelijkheden (php, cgi, ruby on rails, perl, SSH-access, ...), en je kan zelfs zelf software installeren (vb: darcs) en configureren (vb: procmail). Zoals iedere shared host heeft Dreamhost ook zijn mindere puntjes. Hetgene waar je het meest mee rekening moet houden is de beperking op de CPU-tijd die je mag gebruiken, zoals Jef zelf heeft ondervonden. Tot hier toe zit ik echter nog ruim onder de toegelaten tijd. Een ander puntje is het feit dat Dreamhost PHP altijd als CGI draait. Dit heeft het grote voordeel dat PHP onder je eigen username draait, waardoor bijvoorbeeld files met wachtwoorden niet world-readable moeten zijn. Een klein nadeeltje daaraan is dat sommige scriptjes niet correct werken, hoewel dat meestal makkelijk aan te passen is. (een voorbeeldje hiervan zijn scripts die $_SERVER['SCRIPT_NAME'] gebruiken.)

Heb je zelf zin gekregen om Dreamhost eens uit te proberen? Dan kan je de promocode 'TERANEX' gebruiken en zou je $60 korting moeten krijgen. (tenzij je voor een maandje "Crazy Domain Insane" opteert dan gaat er $50 af, wat er op neerkomt dat je nog $9.90 moet betalen om het eens te proberen)

Update: Vandaag in de nieuwsbrief gelezen: de CPU restricties zijn er niet meer! Vanzelfsprekend moet je er nog steeds voor zorgen dat je site niet alle server-resources op z'n eentje opgebruikt, maar de harde limiet is dus geschiedenis. Lees er meer over op the unofficial dreamhost blog.

Comments

Avatar

vickyke on 2006-06-09 09:20 reply

ik vind het vooral jammer dat

ik vind het vooral jammer dat je geen irssi kan installeren bij dreamhost...

Avatar

Schietschijf on 2006-10-23 20:09 reply

Er zijn al verschillende

Er zijn al verschillende irc-clients geinstalleerd op de servers van dreamhost, maar je mag die niet laten openstaan volgens de voorwaarden.

Je kan ook bij de suggesties pro stemmen voor de irc-ondersteuning voor jabber om toch iets met irc te kunnen doen :)

Avatar

Ruben on 2007-02-14 11:09 reply

[quote=Dreamhost] Disk

[quote=Dreamhost]
Disk Storage at signup 179 GB
[/quote]

meen je dat? is dat werkelijk 179 gigabyte storage??

Avatar

TeRanEX on 2007-02-14 11:14 reply

Jup absoluut :) Ik meen me

Jup absoluut :)
Ik meen me wel te herinneren dat het momenteel iedere dag of week een gig minder wordt dat je krijgt (hoe sneller je een account neemt hoe meer je dus hebt; lijkt misschien een beetje raar, maar dreamhost laat momenteel het aantal gigabytes zakken tot ze de ideale hoeveelheid hebben gevonden, voor sommige mensen komt zoveel GB immers over als "zoveel, voor zo weinig geld, dan zal het wel op ni veel trekken")

Overigens, per week groeit je opslagruimte ook aan, ik zit momenteel aan iets van een 212 Gigabyte :)

Avatar

Ruben on 2007-02-14 12:58 reply

ik zit momenteel bij

ik zit momenteel bij JoskeOnline.be, maar ik zou graag een iets professionelere hosting willen.

Heeft Dreamhost ook zoiets als Fantastico?
Mijn oog is ook op http://www.bluehost.com gevallen, die nog meer geeft voor nog minder geld. (en met Fantastico)

Toevallig iemand die nog iets anders weet?
Ik heb trouwenns voor nix 200 gig nodig. 1 is normaalgezien al wel voldoende...

Avatar

Hebus on 2007-05-17 08:50 reply

omg bij joske online. Maak

omg bij joske online.
Maak dat je daar als de wiedeweerga weg gaat. Voor je je domein kwijd bent zoals vele andere en ik nu ook :(.
Bijna geen reactie op vragen.Trage servers. Support forum is al maanden down.
Ga maar eens kijken op hun site.
Het zijn echte prutsers.
[url]http://joskesklachten.yourb...[/url]

Comment Atom Feed